Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρολό στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
- 750 γρ. κιμά
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο ψωμί μουσκεμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- Χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 250 γρ. τυρί που λιώνει
- Πατάτες χοντροκομμένες
|
|
Ετοιμασία
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις τα υλικά ενωθούν καλά τον αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις βάζουμε σε 1 μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και αφήνουμε στο κέντρο χώρο για το ρολό.
- Ανοίγουμε τον κιμά με τα χέρια μας, τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί τριμμένο και το ξανακλείνουμε προσεκτικά δημιουργώντας έτσι ένα ρολό.
- Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
- Μόλις το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζουμε για λίγο από το φούρνο, γυρίζουμε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και περιμένουμε μέχρι να ψηθεί καλά.
Είναι τέλειο φαγητό για τα μεσημέρια της Κυριακής
Τη συνταγή συνιστά: η Ελενα (δικής της εμπνεύσεως)
|
|