www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρολό στο φούρνο με πατάτες


Υλικά

  • 750 γρ. κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο ψωμί μουσκεμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 250 γρ. τυρί που λιώνει
  • Πατάτες χοντροκομμένες



Ετοιμασία

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις τα υλικά ενωθούν καλά τον αφήνουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις βάζουμε σε 1 μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάδι.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και αφήνουμε στο κέντρο χώρο για το ρολό.
  4. Ανοίγουμε τον κιμά με τα χέρια μας, τοποθετούμε στο κέντρο το τυρί τριμμένο και το ξανακλείνουμε προσεκτικά δημιουργώντας έτσι ένα ρολό.
  5. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού, περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
  6. Μόλις το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζουμε για λίγο από το φούρνο, γυρίζουμε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και περιμένουμε μέχρι να ψηθεί καλά.
Είναι τέλειο φαγητό για τα μεσημέρια της Κυριακής

Τη συνταγή συνιστά: η Ελενα (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.