www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Το τσιγαρέλι του Τάσου


Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι (ή άλλα χόρτα)
  • 1 ~ 1,5 κιλό κιμά (μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό)
  • 8 αυγά
  • 1 κρεμμύδι (μεγάλο)
  • 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 ποτήρια κρασί κόκκινο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6~10 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε μεγάλη χύτρα βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό και όταν τελειώνει το βράσιμο του, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  2. Σε τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι ελαφρά 20 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά (και το σκόρδο αν θέλουμε).
  4. Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα πάνω στο σοταρισμένο κιμά και τοποθετούμε το καπάκι πάνω στο τηγάνι.
  5. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τον κιμά στο τηγάνι, για μιάμιση ώρα περίπου, με σκεπασμένο το καπάκι, μέχρι που να πήξει το ζουμί καλά και να μείνει σούγο.
  6. Στο τηγάνι που έχουμε μαγειρέψει τον κιμά, όσο αυτός είναι ακόμα ζεστός, προσθέτουμε πάνω από τον κιμά τα χόρτα και τα ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε να ζεσταθούν καλά ο κιμάς με τα χόρτα, δημιουργούμε πάνω στο μείγμα μικρές συμμετρικές τρύπες, τοποθετούμε με προσοχή τα αυγά στις τρύπες αυτές και βάζουμε το καπάκι πάνω στο τηγάνι.
  8. Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα αυγά στον ατμό του φαγητού για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν ελαφρά.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό προσφέροντας 2 αυγά σε κάθε άτομο.
Το "Τσιγαρέλι του Τάσου" συνοδεύεται με σαλάτα παντζάρια με σκόρδο.

Τη συνταγή συνιστά: η Βιολέττα Δούλη-Αρώνη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.