Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Το τσιγαρέλι του Τάσου
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι (ή άλλα χόρτα)
- 1 ~ 1,5 κιλό κιμά (μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό)
- 8 αυγά
- 1 κρεμμύδι (μεγάλο)
- 1 κουτί ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 ποτήρια κρασί κόκκινο
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6~10 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 καυτερή πιπεριά
- Πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μεγάλη χύτρα βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό και όταν τελειώνει το βράσιμο του, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Σε τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι ελαφρά 20 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κρασί, τη δάφνη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά (και το σκόρδο αν θέλουμε).
- Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα πάνω στο σοταρισμένο κιμά και τοποθετούμε το καπάκι πάνω στο τηγάνι.
- Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τον κιμά στο τηγάνι, για μιάμιση ώρα περίπου, με σκεπασμένο το καπάκι, μέχρι που να πήξει το ζουμί καλά και να μείνει σούγο.
- Στο τηγάνι που έχουμε μαγειρέψει τον κιμά, όσο αυτός είναι ακόμα ζεστός, προσθέτουμε πάνω από τον κιμά τα χόρτα και τα ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να ζεσταθούν καλά ο κιμάς με τα χόρτα, δημιουργούμε πάνω στο μείγμα μικρές συμμετρικές τρύπες, τοποθετούμε με προσοχή τα αυγά στις τρύπες αυτές και βάζουμε το καπάκι πάνω στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα αυγά στον ατμό του φαγητού για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξουν ελαφρά.
- Σερβίρουμε το φαγητό προσφέροντας 2 αυγά σε κάθε άτομο.
Το "Τσιγαρέλι του Τάσου" συνοδεύεται με σαλάτα παντζάρια με σκόρδο.
Τη συνταγή συνιστά: η Βιολέττα Δούλη-Αρώνη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|