www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μύδια αχνιστά


Υλικά

  • 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί για μαγείρεμα
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (καλύτερα να το αλέσετε εκείνη τη στιγμή)
  • Λίγο μπρόκολο κομμένο σε τούφες μικρές
  • 3 πιπεριές όλων των χρωμάτων (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια (ή 1 ξερό κομμένο σε ροδέλες)
  • 1/2 πράσο κομμένο σε παχιά κομμάτια
  • Λίγο λάδι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τα μύδια.
  2. Αφού ανακατέψουμε λίγο, τα πασπαλίζουμε πάλι με πιπέρι ώστε να πάει παντού, προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
  3. Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και όταν αναδυθεί το άρωμά τους, προσθέτουμε και το μπρόκολο. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό).
Συνδυάζεται υπέροχα με πιλάφι.
Για ποτό προτείνω λευκό κρασί ή τσίπουρο ή ούζο. Είναι αφροδισιακό!
bon appetit ...

Τη συνταγή συνιστά: η Στεβη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.