www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγκινάρες γεμιστές


Υλικά

  • 10 αγκινάρες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές πολτός ντομάτας
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • τριμμένη
  • 5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Φρυγανιά τριμμένη



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις αλείφουμε με το χυμό από λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Τις ζεματάμε για λίγο σε μια κατσαρόλα να μαλακώσουν.
  3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, το αλατοπίπερο και τον πολτό ντομάτας (και ελάχιστο νερό).
  4. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις αγκινάρες να χωρέσουν ίσα ίσα και τις αλατίζουμε ελαφρά.
  5. Τοποθετούμε σε καθεμία μια γεμάτη κουταλιά κιμά.
  6. Επειτα, ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την κρέμα και σκεπάζουμε τον κιμά σε κα΄θε αγκινάρα.
  7. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180-200 βαθμούς για μία περίπου ώρα προσθέτοντας λίγο νερό στο ταψί.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλυ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.