Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βασιλικά Μπιφτέκια
Υλικά
- 8 μπιφτέκια
- 2 μετρίου μεγέθους ξερά κρεμμύδια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
- Ξύσμα από φλούδα λεμονιού
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κύβος μυρωδικών
|
|
Ετοιμασία
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας με το γνωστό τρόπο και τα τηγανίζουμε στο tefal σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν
καλά και μέσα χωρίς να μας "αρπάξουνε".
- Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε δίπλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Μόλις σωταριστούν, προσθέτουμε τα μπιφτέκια μας και ρίχνουμε από πάνω το ζωμό μυρωδικών (λιωμένος
κύβος σε καυτό νερό ενός
νεροπότηρου).
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι για να "δέσει" η σάλτσα.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας με τη σάλτσα και προσθέτουμε πάνω τους λίγο ξύσμα από τη φλούδα λεμονιού και λίγο μαϊντανό
για να δώσουμε extra άρωμα.
Καλή Ορεξη!
Εύκολο !!
Τη συνταγή συνιστά: η ZAF (δικής της εμπνεύσεως)
|
|