www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λεμονάτο νουά με αρακά


Υλικά

  • 1/2 κιλό νουά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Ανηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού το νουά και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα κομμένα ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 2 ώρες περίπου αφού προσθέσουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).
  5. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού (εάν το θέλουμε περισσότερο ξινό μπορούμε να βάλουμε και άλλο χυμό).

Τη συνταγή συνιστά: η Κέλλι (δικής της εμπνεύσεως

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.