Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λεμονάτο νουά με αρακά
Υλικά
- 1/2 κιλό νουά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 καρότα
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1/2 κιλό αρακά
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- Χυμό ενός λεμονιού
- Ανηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού το νουά και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα κομμένα ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 2 ώρες περίπου αφού προσθέσουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό).
- Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού (εάν το θέλουμε περισσότερο ξινό μπορούμε να βάλουμε και άλλο χυμό).
Τη συνταγή συνιστά: η Κέλλι (δικής της εμπνεύσεως
|
|