Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουβλάκια και σιεφταλιά σε κυπριακή πίτα
Υλικά
- Σιεφταλιά:
- Σουβλάκια:
- Σαλάτα:
- Ταλατούρι (τζατζίκι):
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγουράκι τριμμένο και στραγγισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Δυόσμο ξερό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
Ενα από τα πιο δημοφιλή φαγητά στην Κύπρο είναι η σιεφταλιά που σερβίρεται συνήθως μέσα σε κυπριακή πίτα, μαζί με σουβλάκια χοιρινά και σαλάτα.
Συνοδεύεται θαυμάσια από τζατζίκι (ταλατούρι στα κυπριακά).
Σιεφταλιά:
- Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί.
- Πλάθουμε τις σιεφταλιές (τους δίνουμε το σχήμα που δίνουμε στα σουτζουκάκια).
- Κόβουμε την μπόλια σε τετράγωνα και τυλίγουμε μέσα τις σιεφταλιές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα.
- Μόλις ψηθούν τις περιχύνουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.
Σουβλάκια:
- Αφού πλύνουμε το κρέας, το κόβουμε σε κύβους και το περνούμε σε
ξύλινα σουβλάκια (τα οποία έχουμε μουλιάσει για 1 ώρα σε νερό).
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα.
Σαλάτα: Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ταλατούρι (τζατζίκι): Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Αφού ψηθούν τα σουβλάκια και οι σιεφταλιές μας, ζεσταίνουμε αρκετές κυπριακές πίτες στη σχάρα για 2-3 λεπτά. Κάνουμε μια σχισμή κατά μήκος της πίτας και βάζουμε 1-2 σιεφταλιές, σουβλάκια και μπόλικη σαλάτα. Συνοδεύουμε με ταλατούρι.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά από κοτόπουλο για τις σιεφταλιές, αλλά δεν θα είναι τόσο ζουμερές. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χοιρινό κρέας με κοτόπουλο. Τη συνταγή συνιστά: η Maggie
|
|