www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βερίκοκα γεμιστά


Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα (γίνεται και με ξηρά)
  • 400 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 200 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο ( περίπου μια μικρή χούφτα)
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τσιμένι
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας πάπρικα σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το ψήσιμο :
    • 2 ποτήρια ζωμό κρέατος
    • 3 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο
    • Σουσάμι για το σερβίρισμα.



Ετοιμασία

  1. Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα (αν είναι ξερά, τα βάζουμε σε μπράντυ αραιωμένο με νερό να φουσκώσουν).
  2. Περνάμε τους κιμάδες δυο φορές από τη μηχανή, τους βάζουμε στο πολυμηχάνημα, τους δουλεύουμε καλά και προσθέτουμε τα υλικά και τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνουμε το λιγότερο μια ώρα (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο να μαριναριστεί το μείγμα.
  4. Την επομένη γεμίζουμε τα βερίκοκα και τα βάζουμε στριμωχτά σε ταψάκι.
  5. Περιχύνουμε με τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λαδάκι.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο περίπου για τρία τέταρτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Τη συνταγή συνιστά: η Zenia

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: 2 ερωτήσεις
    Από: Juanita La Quejica  18 / 6 / 2005
    Ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνδυασμός, παραπέμπει στην Ανατολή.
    
    2 ερωτήσεις: 
    
    Μήπως χρειάζεται τσιγάρισμα ο κιμάς πριν να μαγειρευτεί στο 
    φούρνο; Γιατί εκεί μπορεί να λειώσουν τα βερύκοκα το χρόνο που 
    χρειάζεται να μαγειρευτεί το κρέας;
    
    Επίσης, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν φρέσκα βερύκοκα (και τα 
    ξηρά έστω και μουλιασμένα δύσκολα μπορούν να "γεμιστούν"), τί 
    γίνεται άραγε αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβας;
    
    Και μία πρόταση: ταιριάζει πολύ και ό,τι ξηροκάρπι προτιμούμε 
    στην γέμιση.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: 2 ερωτήσεις
      Από: nervosa_anorexia  29 / 6 / 2005
      Αχ βρε Χουανίτα με τα ξηροκάρπια σου! Τι έρωτας είναι τούτος με 
      την παρουσία "ναρκών" εντός φαγητών & γλυκών βρε?? :))))
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.