Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαύρες ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς με σολομό
Υλικά
- 250 γρ. μαύρες ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς
- 200 γρ. σολομός καπνιστός ψιλοκομμένος
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 ml σαμπάνια
- 5 κουταλιές κέτσαπ
- 200 γρ. Cherry tomatoes
- 4 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5λεπτά.
- Σβήνουμε το φαγητό με τη σαμπάνια και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τα Cherry
tomatoes κομμένα στη μέση, την κρέμα γάλακτος και το κέτσαπ.
- Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Δοκίμασα αυτό το πιάτο σε ένα εστιατόριο στη Μύκονο στις καλοκαιρινές μου διακοπές και από τότε το φτιάχνω πολύ συχνά παρέα με φίλους.
Τη συνταγή συνιστά: η Κουτσοράκη Νότα
|
|