www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτο χοιρινό με ρύζι


Υλικά

  • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 160 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές κάρυ
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 αγγούρι
  • 100 γρ. καρότα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το ρύζι και όταν γίνει al dente το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε.
  2. Κόβουμε το φιλέτο και τα κρεμμυδάκια (σε λεπτές ροδέλες ) και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε wolk ή σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε το φιλέτο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον βασιλικό και τον ζωμό.
  5. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με κάρυ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  6. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  8. Κόβουμε το αγγουράκι κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  9. Κόβουμε και τα καρότα σε λεπτές φέτες και τέλος τα σερβίρουμε όλα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο.

Τη συνταγή συνιστά: η Dita

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.