Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτο χοιρινό με ρύζι
Υλικά
- 600 γρ. χοιρινό φιλέτο
- 160 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 κουταλιές λάδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές κάρυ
- 4 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 αγγούρι
- 100 γρ. καρότα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το ρύζι και όταν γίνει al dente το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε.
- Κόβουμε το φιλέτο και τα κρεμμυδάκια (σε λεπτές ροδέλες ) και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε wolk ή σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε το φιλέτο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον βασιλικό και τον ζωμό.
- Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με κάρυ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το αγγουράκι κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε και τα καρότα σε λεπτές φέτες και τέλος τα σερβίρουμε όλα μαζί σε ένα βαθύ πιάτο.
Τη συνταγή συνιστά: η Dita
|
|