www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουραμπιέδες Εύβοιας


Υλικά

  • 300 γρ. άχνη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπαίκιν μπάουντερς
  • 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι ούζο
  • 3 βανίλιες
  • 1 αυγό
  • 1 νεροπότηρο χοντροκομμένα και καβουρδισμένα καρύδια
  • Αχνη για πασπάλισμα



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1/2 ώρα περίπου, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε το ούζο, τις βανίλιες, το αυγό, το αλεύρι (ανακατεμένο με την μπαίκιν) συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια.
  3. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει, τους βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 20 λεπτά.
  4. Μόλις ψηθούν και ενώ είναι ακόμα ζεστοί τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.