www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα με παπαρουνόσπορο


Υλικά

  • 130 γραμμάρια βούτυρο
  • 3/4 της κούπας μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
  • 7 αυγά
  • 1 κούπα μαρμελάδα φραγκοστάφυλο
  • 1 κούπα παπαρουνόσπορο
  • Γλάσο σοκολάτας



Ετοιμασία

  • Αλείφουμε με βούτυρο την βάση ενός ταψιού (κατά προτίμηση με αφαιρούμενη βάση), στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα το τριμμένο ψωμί, την κουβερτούρα και τον παπαρουνόσπορο.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα.
  • Ρίχνουμε το γλυκό στην φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 70 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε το κέικ στην φόρμα μέχρι να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο κομμάτια οριζοντίως.
  • Στρώνουμε ανάμεσα στα δύο κομμάτια την μαρμελάδα και καλύπτουμε το γλυκό με το γλάσο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.