www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαβαρέν με ρούμι


Υλικά

  • Για το γλυκό:
    • 2-3 αυγά
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μαγιά
    • 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
    • 2 κουταλιές ζάχαρη
    • 2 κούπες αλεύρι
    • 6 κουταλιές μαργαρίνη σόγιας
    • Λίγο αλάτι
  • Για το σιρόπι:
    • 1 2/2 κούπα ζάχαρη
    • 1 1/2 κούπα νερό
    • 4 κουταλιές ρούμι
    • Για το γκλάσο: 1/2 κούπα μαρμελάδα
    • 2 κουταλιές νερό
  • Προαιρετικά για γαρνίρισμα:
    • Φρούτα
    • Κρέμα σαντιγύ



Ετοιμασία

Γλυκό:
  1. Βάζουμε σε ένα σκεύος το γάλα (χλιαρό), διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το μισό αλεύρι και δουλεύουμε όλα τα υλικά καλά.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και την μαργαρίνη (λιωμένη και χλιαρή), δουλεύουμε ακόμη λίγο το μίγμα και το ρίχνουμε σε μία φόρμα (με τρύπα στην μέση) που την έχουμε αλείψει με μαργαρίνη.
  3. Σκεπάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος του.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου και μόλις ψηθεί ο γλυκό το βγάζουμε από την φόρμα πάνω σε μία σχάρα, το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου και το ξαναβάζουμε στην φόρμα.
Σιρόπι:
  1. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
  2. Τραβάμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, τρυπάμε το γλυκό μας σε μερικά σημεία και το περιβρέχουμε με το σιρόπι.
Για το γλάσο:
Διαλύουμε την μαρμελάδα (κατά προτίμηση βερίκοκο) στο χλιαρό νερό, την περνάμε από μια λεπτή σίτα.

Οταν το γλυκό μας κρυώσει το βγάζουμε από την φόρμα σε μια πιατέλα, το γλασάρουμε και βάζουμε αν θέλουμε στο κέντρο του γλυκού κομματάκια φρούτων και κρέμα σαντιγύ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.