www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρολό με ροδάκινα


Υλικά

  • Για το ρολό:
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 1/4 της κούπας αλεύρι
    • 1/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 κουταλιές άχνη
    • 60 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
    • 2 κουταλιές νερό (βραστό)
  • Για την γέμιση:
    • 3 κουταλιές λικέρ ροδάκινο
    • 3 ροδάκινα ψιλοκομμένα
    • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (ζαχαροπλαστικής)
    • 1/4 της κούπας άχνη
    • Λίγο βούτυρο
  • Για το γλάσο:
    • 100 γρ. κουβερτούρα
    • 30 γρ. βούτυρο
    • 1/3 της κούπας γλυκόζη
    • 2 κουταλιές νερό



Ετοιμασία

Ρολό:
  1. Στο μικρό μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
  2. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος και προσθέτουμε όλο το αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε την σοκολάτα με την σόδα και το νερό, την προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό σκεύος διαστ. 30 x 25, το στρώνουμε με λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και στρώνουμε το μίγμα μας ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 13 λεπτά περίπου και το αδειάζουμε αμέσως σε λαδόχαρτο που το έχουμε πασπαλίσει με άχνη.
  6. Αφαιρούμε το πάνω λαδόχαρτο και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, το αφήνουμε τυλιγμένο για 5 λεπτά περίπου και το ξετυλίγουμε.
  7. Οταν κρυώσει στρώνουμε την γέμιση, το ξανατυλίγουμε και το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  8. Βάζουμε μία σχάρα σε ένα ταψί και πάνω της τοποθετούμε το ρολό, το περιχύνουμε με τα γλάσο (να είναι χλιαρό) και όταν στεγνώσει το διακοσμούμε, αν θέλουμε, με ότι μας αρέσει (τριμμένη κουβερτούρα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς κλπ).
Γέμιση:
  1. Βάζουμε τα ροδάκινα μαζί με το λικέρ σε ένα μπολ για 1/2 ώρα περίπου.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και όταν φουσκώσει προσθέτουμε τα ροδάκινα.
Γλάσο:
  1. Βάζουμε την γλυκόζη, το νερό και την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μίγμα μας ομοιόμορφο (προσοχή να μην πάρει βράση).
  2. Κατεβάσουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.