www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αμυγδαλόπιτα Ηπείρου


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 350 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
    • 3 τριμμένες φρυγανιές
    • 300 γρ. ζάχαρη
    • 8 αυγά
    • 1 γεμάτο κουταλάκι μπαίκιν
    • ξύσμα ενός λεμονιού
    • 1/4 της κούπας κονιάκ ή λικέρ GRAND MARNIER, AMARETTO
    • Λίγο αλάτι
  • Για το σιρόπι:
    • 350 γρ. ζάχαρη
    • 2 ποτήρια νερό
    • χυμό 1/2 λεμονιού



Ετοιμασία

  • Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για λίγη ώρα (μέχρι να δέσει το σιρόπι).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπαίκιν στο ποτό, το προσθέτουμε στην ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα προσθέτουμε στην ζύμη μας.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με ελατήριο και ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 C (μόνο από κάτω) για 40 λεπτά περίπου.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι (που έχει κρυώσει) το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο.
  • Περιμένουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί.

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.