www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαρέγκα αμυγδάλου με κρέμα


Υλικά

  • Για την μαρέγκα:
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 8 ασπράδια αυγών
    • 1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα
    • 50 γρ. άσπρη σοκολάτα τριμμένη
  • Για την γέμιση:
    • 4 κουταλιές άχνη
    • 50 γρ. άσπρη σοκολάτα τριμμένη
    • 2 1/2 κουταλιά λικέρ με άρωμα αμυγδάλου
    • 400 γρ. κρέμα γάλακτος (ζαχαροπλαστικής)



Ετοιμασία

Μαρέγκα:
  1. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
  2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την σοκολάτα και ανακατεύουμε με προσοχή.
  3. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. τις στρώνουμε με λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και μοιράζουμε το μίγμα μας.
  4. Ψήνουμε τις μαρέγκες στους 170°C για 1 1/4 ώρες περίπου, τις αφήνουμε για 5 λεπτά, τις βγάζουμε πάνω σε σχάρα και τραβάμε προσεκτικά το λαδόχαρτο.
  5. Οταν κρυώσουν οι μαρέγκες βάζουμε στην μέση γέμιση (λιγότερη από την μισή), καλύπτουμε όλο το γλυκό με την υπόλοιπη (από πάνω και από τα πλάγια.
  6. Στολίζουμε την τούρτα μας με τριμμένη κουβερτούρα, ή ξηρούς καρπούς, ή άχνη ή ότι μας αρέσει.
Γέμιση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το λικέρ και όταν φουσκώσει προσθέτουμε την σοκολάτα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.