www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αχλάδια με σιρόπι φράουλας


Υλικά

  • 4 μεγάλα αχλάδια
  • 150 γρ. νερό
  • Τον χυμό ενός λεμονιού
  • Σιρόπι:
    • 250 γρ. φράουλες
    • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ κιρς(κεράσι)



Ετοιμασία

  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, (αφήνουμε μόνο τα κοτσάνια).
  • Βάζουμε τα αχλάδια όρθια σε μία ρηχή κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
  • Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε σε μία πιατέλα όρθια.
  • Σιρόπι: Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ και ρίχνουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το λικέρ και την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Λίγο πριν πάρει βράση περιχύνουμε με το σιρόπι τα αχλάδια.

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.