www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική (τούρτα)


Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
    • 1 1/2 κουταλάκι μαύρο ρούμι της Jamaica
    • ¾ κουταλάκια στιγμιαίος καφές
    • 2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 3 κουταλιές κακάο σκόνη
    • 1/2 κουταλάκι σόδα
    • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
    • ¾ κούπας ζάχαρη
    • ¼ κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
    • ¼ κ.γ. αλάτι
  • Για την κρέμα και την επικάλυψη:
    • 4 κούπες κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
    • ¼ κούπας φρέσκο βούτυρο
    • ¼ κούπας ζάχαρη
    • 600 γρ. μαύρη σοκολάτα (με όσο γίνεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο)
    • ψιλοκομμένη
    • 1/3 κούπας μαύρο ρούμι της Jamaica
    • 2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
  • Σιρόπι:
      ¼ κούπας νερό
    • 2 κουταλιές ζάχαρη
    • 2 κουταλιές μαύρο ρούμι



Ετοιμασία

  • Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κρέμα ν’ αρχίσει να σιγοβράζει αργά και με μικρές μπουρμπουλήθρες χαρακτηριστικές της κολάσεως.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε στην κρέμα 550 γρ. από την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με περισσή ελαφρότητα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε το ρούμι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Ξεχωρίζουμε μια κούπα από το μίγμα της κρέμας σε χωριστό μπολ και προσθέτουμε σ’ αυτήν την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σεβαστικά την υπόλοιπη κρέμα σε δοχείο, την σκεπάζουμε με στοργή και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες έως μία μέρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 Χ 25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 25 cm περίπου. Στρώνουμε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε κι αυτό.
  • Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο ρούμι και εισπνέουμε τους θεραπευτικούς ατμούς.
  • Κοσκινίζουμε, για τη χαρά του πράγματος, μαζί το αλεύρι, το κακάο (ο αδελφός μου το λέει κακάου) και τη σόδα και τα αφήνουμε ον δε σάιντ μέχρι να τα χρειαστούμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μετά του κρεμορίου ή του λεμονιού και του άλατος σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το ¼ της κούπας ζάχαρη χτυπώντας σαδιστικά ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει από την ηδονή. Αν την παραχτυπήσουμε και οργάσει, θα μας δώσει μεν τη χαρά της ικανοποίησης αλλά θα χάσει τη γυαλάδα της και θα στεγνώσει πράγμα το οποίο θα την καταστήσει άχρηστη και φτου κι απ’ την αρχή. Την αφήνουμε κι αυτήν ον δε σάιντ.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, για τρία περίπου λεπτά να σφίξουν και ν’ ασπρίσουν, προσθέτουμε το ρούμι με τον καφέ.
  • Ανακατεύοντας απαλά αλλά αποφασιστικά, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν το μισό μίγμα του αλευριού, συνεχίζουμε με άλλο 1/3 της μαρέγκας και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Τελειώνουμε με το τελευταίο τρίτο της μαρέγκας. Το μίγμα πρέπει να είναι κάπως ομοιογενές.
  • Το στρώνουμε στο ή τα ταψάκια και το πετάμε με χάρη στο φούρνο όπου το αφήνουμε για 18 λεπτά αν είναι 1 ταψί και περίπου 12 αν είναι 2.
  • Βγάζουμε το pain d’ Espagne από τον φούρνο, και ακουμπάμε το ταψί σε σχάρα να κρυώσει αλλά να μην πουντιάσει.
  • Κρυώνοντας θα μπει λιγάκι όπως τα μάλλινα πουλόβερ αν τα πλύνεις στο πλυντήριο.
  • Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι ώσπου να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε
  • Την επόμενη μέρα… Αν έχουμε φτιάξει σιρόπι, (λέω αν γιατί εγώ ως Α.Α. δεν βάζω σιρόπι αλλά σκέτο ρούμι σε μεγάλη ποσότητα) βρέχουμε με αυτό τα δύο δισκάκια του παντεσπανιού από την κάτω μεριά που είναι πορώδης. Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε στα δύο οριζόντια και κάνουμε το ίδιο στα δύο μισά του (εγώ επειδή υποφέρω από τα νεύρα μου και το πολύ το κέντημα με οδηγεί στο tavor, φτιάχνω 2 παντεσπανάκια). Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι με την καλή στο δίσκο και τη βρεγμένη με το ρούμι πλευρά επάνω.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με την πολλή την κρέμα και την τοποθετούμαι στο μίξερ όπου την χτυπάμε να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ και να στέκεται στο ύψος της η παλιομιγάδα.
  • Βγάζουμε και το μικρό μπολάκι και δοκιμάζουμε με ένα κουτάλι να ανακατέψουμε την κρέμα να δούμε αν η πυκνότητά της είναι τέτοια που απλώνεται. Αν όχι, τη ζεσταίνουμε ελάχιστα των ελαχίστων ίσα να απλώνεται, όχι να ρευστοποιηθεί. Απλώνουμε τα ¾ της σαντιγύ πάνω στο ένα παντεσπάνι και με μια φιγούρα που στα πανηγύρια της πατρίδας μας είναι γνωστή ως τάμπα τούμπα παραράμ, αναποδογυρίζουμε το έτερον παντεσπάνι με την βρεγμένη πλευρά πάνω στην κρέμα.
  • Απλώνουμε επ' αυτού την άλλη κρέμα, τη σκούρα. Με το υπόλοιπο της σαντιγύ στολίζουμε τα πλαινά του κεικ και με ότι περισσέψει το αντικείμενο του πόθου μας. Αν δεν έχουμε τέτοιο, το τρώμε με το κουτάλι από το μπολ ή το βάζουμε σε άλλο μπολ για πιο κυριλέ. ΔΕΝ το δίνουμε στο σκύλο, όσο κι αν εκλιπαρεί, γιατί θα χάσει το φως του από τη σοκολάτα και δεν ξέρει κι ακορντεόν.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το κόβουμε το νωρίτερο σε πέντε ώρες ή ιδανικά, την άλλη μέρα για να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Σημειώσεις : Αν δεν είστε εθισμένοι στην αμαρτία, στη σοκολάτα ή και στα δύο, μην φτιάξετε αυτό το γλυκό. Αν δεν πιστεύετε ότι black Is beautiful, επίσης μη το φτιάξετε. (Ετσι για να κλείνουν και ορισμένα στόματα εδώ μέσα που υποστηρίζουν τέτοιες αιρετικές απόψεις βλ. άρθρο για ζάχαρη από 14/2/03). Υποτίθεται ότι το κέικ αυτό σερβίρει 16 άτομα. Εγώ δεν θυμάμαι να μου έφτασε ποτέ για πάνω από 6, σε φάση κραιπάλης βέβαια.

N'joy.


Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική
    Από: Ανδρέας Γάβρης  7 / 3 / 2003
    ΠΕΘΑΙΝΩΩΩΩΩΩΩ!!! 
    Τι διαβάζω ο άνθρωπος στις 2 το πρωί.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Γλυκόσαυρος   9 / 3 / 2003
    SUPER!!!Η ζαχαροπλαστική συναντά τη λογοτεχνία.Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να γράφεις πιο συχνά αν γίνεται...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Τίνα Σταύρου  11 / 3 / 2003
      Μια τρελλή βραδιά στη Λιλιπούπολη
      στη μενεξεδένια Λιλιπούπολη
      και στο ζαχαροπλαστεί του Γλυκόσαυρου
      σου πετούσα στον αέρα μαρμελάδες,
      με πασάλειβες κι εσύ με μαρμελάδες,
      κι ετοιμάσου γιατί έρχομαι ξανά 
      στη Λιλιπούπολη...
      
      Το άρθρο μου Γλυκόσαυρε σου άρεσε γιατί έχουμε την ίδια αισθητική.
      Θέλω να πω και σε σένα και σε όλα τα άλλα παιδιά που με έχουν
      συγκινήσει με τις προτροπές τους να γράψω, πως ότι γράφω είναι
      ακριβώς ο,τι νοιώθω. Δυστυχώς συμβαίνει να είναι και "πιασάρικος"
       ο τρόπος που το γράφω. και αυτό το λέω γιατί έχω διαβάσει και
      πέντε βιβλία και έχω το γνώθι σ` αυτόν της λογοτεχνικής μου
      αξίας. Φοβάμαι λοιπόν, ότι άν γράψω και δημοσιεύσω, πολλοί
      αναγνώστες θα περάσουν την αλήθεια μου για "σίγουρη συνταγή
      επιτυχίας". Και δεν το θέλω.
      Προτιμώ, προσωρινά τουλάχιστον, να τη μοιράζομαι μαζί σου, με τον
      Πρίγκηπα, το Χαρχούδα, τον Παπαγάλο, το Σιδερομάσα και ον έκαστος
      κατα διάνοιαν έχει.
      Σας φιλώ και σας αγαπώ πολύ
      Μαρία Αλιφέρη
      εεεεε. λάθος
      Τίνα Σταύρου

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Τίνα Σταύρου   11 / 3 / 2003
        Για να μην παρεξηγηθώ :
        όταν λέω λογοτεχνικής μου αξίας εννοώ σαφώς οτι δεν ειναι
        επιπέδου Πόλεμος και Ειρήνη, αλλά μάλλον πλησιάζει τον Ιούδα που
        φιλούσε υπέροχα και που καθόλου υπέροχος δεν ήταν στην ανάγνωση.
        
        Ετσι για να μη νομίζετε οτι καβάλησα το καλάμι.

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Αντώνης   12 / 3 / 2003
        Μετά τον τουρτοπόλεμο θέλω μουσείο! Μουσείοοοοο! 
        Μουσείιιιιοοοοο! Aaaaaargh!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Κάλλη   12 / 3 / 2003
          Τίνα, κι άλλος Λιλιπουπολίτης! Δεν είμαστε Ζουλού, δεν είμαστε Παπούα, είμαστε δισέγγονα των άγριων Λιλιπούααααα!!! [πωπω αν διαβάζει κάποιος μη μυημένος θα μας έχει περάσει για ψυχασθενείς]
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Ανδρέας  28 / 3 / 2003
          Μεσ` το μουσείο, μεσ` το μουσείο
          μπήκα μια μέρα με φόρα και γω.
          Μη μου κολάτε, μη με τραβάτε
          απ` το μουσείο δε θέλω να βγω.
          
          Τρέχω τρέχω μεσ` τα δωμάτια
          μ` όλου του κόσμου τους θησαυρούς
          που δεν τους χωράει ανθρώπου νούουουους

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Διόρθωση! (Ανθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε)
    Από: Τινα Σταύρου  11 / 3 / 2003
    Παίδες έσφαλλα!
    Στην παράγραφο 5 της εκτέλεσης έχω κάνει λάθος αντι για:
    # Ξεχωρίζουμε μια κούπα από το μίγμα της κρέμας σε χωριστό μπολ
    και προσθέτουμε σ’ αυτήν την υπόλοιπη ΖΑΧΑΡΗ.
    Επρεπε να λέει: την υπόλοιπη ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
    Ετσι η κρέμα αυτή γίνεται πιο σκούρα και πιο πυκνή και πιο
    γυαλιστερή και πιο λαχταριστή και πιο.... 
    θα μπορούσα να συνεχίσω να την περιγράφω για πάντα. Αντ` αυτού
    σας προτείνω να την φτιάξετε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δώρα απο Θεσσαλονίκη   4 / 4 / 2003
    Τίνα, ένα σου λέω ανυπομωνώ να τελειώσει η νηστεία.............
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αναρωτιόμουν...
    Από: Ασπα  4 / 6 / 2004
    Αναρωτιόμουν κι εγώ όταν διάβαζα τη συνταγή προς τί όλο αυτό το 
    παραλήρημά σας!!!Τώρα κατάλαβα!!!!! 
    
    Αχ! βρε Τίνα τι μας κάνεις!!!!Με ρούμι τό νότισα κι εγώ το 
    παντεσπάνι κι είναι κι εκείνο το άρωμα της κρέμας! Για στολίδι 
    απο πάνω έβαλα σοκολατένια φυλαράκια τριανταφυλιάς! Είναι ένα 
    ποίημα....
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αναρωτιόμουν...
      Από: Τίνα Σταύρου  4 / 6 / 2004
      Οσο κι αν σου φαίνεται παραλήρημα ετούτο εδώ, Ασπα μου, δεν 
      είναι τίποτε μπροστά στα σχέδια που έκανε το λιχουδόσκυλό μου, 
      κατά τη διάρκεια της παρασκευής του κολασμένου αυτού 
      παρασκευάσματος. Αυτό κι αν ήταν παραλήρημα.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: άψογη!
    Από: Μαρία  4 / 8 / 2004
    Όποιος δοκίμασε ανέβηκε στον 7ο ουρανό και από εκεί έστειλε συγχαρητήρια!!!Άν θέλετε να μαγέψετε τον καλό σας ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της συνταγής! (παρομοίως αν θέλετε να εντυπωσιάσετε την πεθερά σας:)) Με ένα στόμα μια φωνή όλοι όσοι την γεύτηκαν: «η καλύτερη τούρτα που έχουμε φάει» ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Η Αμαρτία σε όλο της το μεγαλείο!!!!!
    Από: Φλώρα  19 / 8 / 2004
    Ένα θαύμα στην κουζίνα μου! 
    
    Ξεκίνησα να τη φτιάξω -με επιφυλάξεις τολμώ να πω- επειδή η 
    ζαχαροπλαστική δεν είναι το φόρτε μου αλλά η όλη διαδικασία με 
    εξέπληξε! Είναι πανεύκολη, χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες και 
    καθόλου κουραστική, θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα.
    
    Η δε γεύση....ένα όνειρο...Το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ακόμη και σε 
    εκείνους που δεν αγαπούν πολύ τη σοκολάτα. Αυτό δεν είναι 
    σοκολάτα...αυτό είναι βελούδο...κι αυτό το ρούμι...Τίνα θα 
    συμφωνήσω μαζί σου, θα συμπεριλάβω τον εαυτό μου στους Α.Α. και 
    την επόμενη φορά θα τσακίσω το παντεσπάνι στο ποτό!!!!
    
    Να την φτιάξετε ΟΛΟΙ!!!!!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Στο ζαχαροπλαστείο της προσωπικης μας κουζίνας
    Από: marelia  27 / 9 / 2004
    Την Παρασκευή γιόρταζε η Μυρτώ μου (η μικρή μου κόρη) και ήθελε να της φτιάξω τούρτα.Ενώ στα γλυκά φημίζομαι, είχα κάνει 2 όχι ιδιαιτερα πετυχημένες προσπάθειες για τούρτα και το επιχείρησα με δισταγμό. Με μια λέξη ΤΕΛΕΙΑ.Τινάκι, υποκλίνομαι. Οι καλεσμένοι δεν το πιστεύανε ότι δεν ήταν αγορασμένη.Η Μυρτώ ενθουσιασμένη.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
    Από: Κλειώ  16 / 11 / 2004
    Έχω τυπώσει αυτήν τη συνταγή εδώ και μήνες, με σκοπό να μην τη 
    φτιάξω ποτέ! Ξέρετε τώρα... "πολλά μου φαίνονται τα υλικά, 
    μπελαλίδικη η διαδικασία, σιγά μην τη φτιάξω εγώ". 
    Η τελευταία φορά που έφτιαξα παντεσπάνι ήταν στην εφηβεία μου
    και το αποτέλεσμα ήταν ένα πλακέ κέικ!
    Βλέποντας όμως τόσα σχόλια κάτι άρχισε να με γαργαλάει.
    
    Τελικά την έφτιαξα το Σαββατοκύριακο για τα χθεσινά μου γενέθλια.
    Η περιγραφή της Τίνας είναι πολύ αναλυτική, η διαδικασία
    αρκετά απλή. Καμία σχέση με την πρώτη μου εντύπωση.
    Όσο για την τούρτα... Τι να πει κανείς; Απίστευτη γεύση!
    Ο κόσμος που την έφαγε δεν πίστευε ότι την έφτιαξα εγώ.
    Μεταξύ μας ούτε εγώ το πίστευα! Πρώτη φορά δεν μου περίσσεψε 
    γλυκό!
    
    Ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
      Από: marymary  16 / 11 / 2004
      Πολύχρονη και ευτυχισμένη Κλειώ... 
      νά`χεις πάντα όρεξη και διάθεση να γλυκαίνεις τους αγαπημένους 
      σου με home made τούρτες και άλλα τινά..

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
        Από: Κλειώ  16 / 11 / 2004
        Σε ευχαριστώ για τις ευχές Μαίρη, να είσαι πάντα καλά.
        
        Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή η διάθεση να κάνω γλυκά και φαγητά για 
        όλον τον κόσμο - και βεβαίως να εισπράττω τα καλά τους λόγια - 
        δεν περνάει εύκολα! Είναι μικρόβιο ή μάλλον ξενιστής, όπως
        θα έλεγαν στα X-files!!!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
          Από: Juanita la Quejica  16 / 11 / 2004
          Χιλιόχρονη και πάντα γερή και με κέφι για να μαγειρεύεις για 
          τους γύρω σου Κλειώ! 

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
          Από: Lilly  17 / 11 / 2004
          Πολύχρονη, αισιόδοξη, πετυχημένη!
          Έχεις άραγε κλίση μουσική;   Ο Mantovani  και ο Daniel Barenboim 
          γεννήθηκαν στις 15/11!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
          • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
            Από: L  17 / 11 / 2004
            
            Celebrities born on: November 15 
            Ed Asner, Beverly D`Angelo, Petula Clark, Yaphet Kotto, Sam 
            Waterston, Zena Grey, Dalton Tomlin, Frida Lyngstad, Georgia 
            O``Keeffe 
             Search Celebrity Index 
            
            For those of us born on: November 15 
            Happy Birthday: Don`t let the past get you down. Adopt the 
            mindset that you can adapt to whatever comes your way. Nothing 
            will be as expected, but in many cases it will far exceed your 
            expectations. -- Birthday Baby: You are strong, worldly and 
            forever looking for excitement and adventure. You learn from 
            your mistakes, but you must be allowed to do things your way. 
            
            Today`s Motivational Quote:
            You are younger today than you ever will be again. make use of 
            it.  
            -- Anonymous 
             
            Today`s Wisdom from around the World:
            Rent and Taxes never sleep.  
            German Proverb 
             
            (http://my.horoscope.com/)
            
             
            

            [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
            • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
              Από: Κλειώ  17 / 11 / 2004
              Σας ευχαριστώ για τις ευχές και βεβαίως για τη ζωδιακή ενημέρωση.
              Μάλλον όμως είμαι η ντροπή του Σκορπιού... πολύ αγαθιάρα βρε 
              παιδί μου!
              
              
               

              [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
              • Θέμα: Re: Τινοτουρτόπληκτη και εγώ!
                Από: L  17 / 11 / 2004
                Πεσιμισμούς  δεν θέλω!  Δες τι ωραία μιλάει για σάς  εδώ:
                http://www.elore.com/Astrology/Study/scorpio.htm

                [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ρούμι
    Από: Maggie  30 / 12 / 2004
    Μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω άσπρο ρούμι αντί για μαύρο ή θα 
    χαλάσω τη συνταγή;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ρούμι
      Από: Τίνα Σταύρου  31 / 12 / 2004
      Maggie, ο μόνος τρόπος να αποτύχει αυτή η συνταγή, είναι η 
      υπερβάλλουσα δόση στρες.
      Με λευκό ρούμι δεν χαλάει.
      Το "μαύρο ρούμι της Jamaica" στις δικές μου συνταγές 
      τουλάχιστον, δηλώνει εκτός από γευστική προτίμηση, και μια 
      ελαφριά ειρωνία, σε όλους αυτούς οι οποίοι γεμίζουν σελίδες 
      περιοδικών μαγειρικής, γράφοντας και ξαναγράφοντας, "αγνό 
      παρθένο ελαιόλαδο" και "φρεσκοτριμμένο πιπέρι".
      Αυτοσχεδίασε λοιπόν και κυρίως, χαλάρωσε. Η μισή χαρά αυτής της 
      εξαίσιας τούρτας είναι η χαρά να την φτιάχνεις. Φτιάξε λοιπόν 
      ένα cuba libre ή όπως λέει και το τραγουδάκι "rum and coca 
      cola" και απόλαυσε το φτιάξιμο, όσο θέλεις να απολαύσεις την 
      ίδια την τούρτα. Θα σου πετύχει. Είναι αναπόφευκτο. Εδώ μου 
      πετυχαίνει εμένα ;-)

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σκέτη επιτυχία!!!!!!!!!!!
    Από: Μάτα  14 / 1 / 2005
    Πριν από δυο μέρες διάβασα τη συνταγή σου Τίνα και η αλήθεια είναι οτι στην αρχή βλέποντας τις λεπτομέρειες φοβήθηκα να την φτιάξω. Όμως αφού είδα τα σχόλια (όσο αφορά την επιτυχία της τούρτας)αποφάσισα να ακολουθήσω κατά γράμμα τα όσα έγραφες και να σήμερα που είμαι και εγώ σε θέση (αφού φυσικά έχω φάει και 2- 3 κομματάκια!!!!)να πω ότι είναι πολύ γευστική,από εμφάνιση σκίζει και το σημαντικότερο οτι είναι πολύ εύκολη αρκεί κάποιος να ακολουθήσει τις οδηγίες σου κατά γράμμα. Όποιος δοκίμασε ενθουσιάστηκε!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: επιτέλους , ανακάλυψα αδελφές ψυχές!!
    Από: εύα σ.  21 / 1 / 2005
    Τι μέρα και αυτή !χτές ανακάλυψα τυχαία το site και μου συνέβη το αναπόφευκτο , κόλλησα μαζί σας!!!ένα μεγάλο ρόλο έπαιξε η ανάγνωση της τούρτας της τίνας , η οποία ένοιωσα να έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για μένα!Χτες το βράδυ γυρίζοντας από το γραφείο , πέτυχα το μαγαζάκι της γειτονιάς ανοιχτο , τα απαραίτητα υλικά στα ράφια , τον μόλις δυο μηνών γιό μου να κοιμάται , τον γλυκύτατο αντρούλη μου σε μεγάλα κέφια τα οποία - ευτυχώς διοχέτευε στην αντιγραφή dvd- την κουζίνα μου ελεύθερη από οποιαδήποτε παρεμβολή και εμένα έτοιμη να δοκιμάσω την τούρτα - πειρασμό . Άλλωστε κάτι έπρεπε να ετοιμάσω για την σημερινή επέτειο μας , (κλείνω 11 χρόνια σχέσης με τον άντρα μου , ούσα μόλις 30 ), και έπρεπε να τον πείσω πως ακόμα μας ταιριάζει η αμαρτία και ο πειρασμός .Η επιτυχία της αναπόφευκτη :πες η προκατάληψη μου για την σοκολάτα , το περασμένο της ώρας , η εξαιρετική μου διάθεση λόγω της επετείου μου .... προσέθεσα άλλο ένα άσσο στο "μαγειρικό " μανίκι μου για να επισφραγίζω γεύματα και να μπαίνω στο μάτι πεθεράς και συνυφάδας !! Κορίτσια ευχαριστώ , βρήκα τις αδερφές ψυχές μου! ave , τίνα και λοιπές !
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: το δοκίμασα κι εγώ
    Από: Σαρα  28 / 1 / 2005
    Επειδή θεωρώ περιτό να λέω κι εγώ ότι μου πέτυχε και ότι φαγώθηκε σε χρόνο d-t. Θα σας πω το εξής. Πρόσθεσα μπανάνες κομμένες σε ροδέλες πάνω σε κάθε μια από τις στρώσεις. Πατεσπάνι μπανάνα, κρέμα μπανάνα, πατεσπανι μπανάνα και γλάσο. Τυχαίνει να περιτριγυγιρίζομαι και από φαν του συνδυασμού και τη συνέχεια σας αφήνω να την φανταστείτε μόνοι σας. Πάντως η επιτυχία στη μαγειρική είναι η ικανοποίηση της μαγείρισσας.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μεταφορικά
    Από: Άννα  12 / 7 / 2005
    Θα ήθελα να την επιχειρήσω (χάρην εντυπωσιασμού) και με βολευει πολύ που όσο μένει τόσο καλύτερη γίνεται, αλλά θα πρέπει μετά την κατασκευή της να τη μεταφέρω 1,5 ώρα με το τρένο και άλλη 1/2 ώρα με αυτοκίνητο. Λέτε να χαλάσει/ξινίσει/χάσει την εμφάνισή της με τέτοια ταλαιπωρία? Και έχετε ιδέες πώς θα μπορούσα να τη μεταφέρω?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μεταφορικά
      Από: Αγγελική Ν  13 / 7 / 2005
      Γεια σου Άννα Αυστριακή!
      Η τούρτα της Τίνας γίνεται αρκετά "σταθερή" για να μεταφερθεί. 
      Την πρώτη φορά που την έφτιαξα, την πήγα σε ένα φιλικό σπίτι 
      για ομαδική δοκιμή. Χρησιμοποίησα μια ταινία διαφανή, ύψους 4 
      cm, σαν αυτές που βάζουν περιμετρικά στις τούρτες τα 
      ζαχαροπλαστεία. Την αγόρασα με το μέτρο, από μαγαζί που πουλάν 
      υλικά συσκευασίας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε μεγαλύτερη 
      σταθερότητα στο γλυκό και "επαγγελματική" εμφάνιση. 
      Το πρόβλημα όμως είναι οι 2 ώρες εκτός ψυγείου καλοκαιριάτικα! 
      Προσωπικά θα φοβόμουν να το κάνω σε θερμοκρασίες ψηλές. Κάποια 
      καλά ζαχαροπλαστεία καταψύχουν τα γλυκά (το έχω δει σε μιλφέιγ) 
      και προδιαγράφουν χρόνο απόψυξης κάπου 1 και 1/2 ώρα σε 
      θερμοκρασία δωματίου. Όμως αυτοί (ελπίζω) ότι το έχουν 
      μελετήσει το θέμα (βαθιά ψύξη κλπ), για ερασιτέχνες είναι 
      επικίνδυνες αποστολές αυτές! Χωρίς φορητό ψυγείο, μη το 
      τολμήσεις, θα σου έλεγα...
      Φιλιά 
      Αγγελική Ν
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μεταφορικά
        Από: Ντια  13 / 7 / 2005
        Τωρα που σε βρήκα να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Τι είναι η κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής; Μην μου πεις από που να την αγοράσω επειδή δεν μένω Ελλάδα. Να βάλω κρέμα γαλάκτος μπορώ; φιλικα, Ντία
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μεταφορικά
        Από: Άννα  13 / 7 / 2005
        Αχ, Αγγελική μου! Οι ψηλές θερμοκρασιες στις οποίες αναφέρεσαι είναι μύθος στην Αυστρία. Με ανώτατη 18 C και ισοθερμική σακούλα ελπίζω να τα καταφέρει η τούρτα... Ευχαριστώ για τη συμβουλή της ζελατίνας, ούτε μου είχε περάσει απο το μυαλό. Ντια, την κρέμα γάλακτος αν τη χτυπήσεις θα σου δώσει σαντυγί, ακριβώς αυτό δηλαδή που χρειάζεται η συνταγή. Κάποιες εταιρίες (βλέπε Rama αν είσαι σε γερμανόφωνη χώρα) έχουν διαχωρίζουν τις κρέμες γάλακτος για μαγείρεμα και για ζαχαροπλαστική.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Μεταφορικά
          Από: Ντια  13 / 7 / 2005
          Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Λεω να την φτιάξω την τούρτα το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να βρω όλα όσα χρειάζομαι. Καλή επιτυχία στην μεταφορά! Πολύ μου άρεσε το 18 βαθμοί... Εμείς εδώ πέρα (Λευκωσία) έχουμε σήμερα 43 βαθμούς!΄ Ντία
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    Από: Μαρία  19 / 7 / 2005
    Η συνταγή είναι παραπάνω από τέλεια! Είναι θεϊκή! Μια αλλάγή έκανα μόνο: δεν είχα ρούμι κι έβαλα κονιακ. Την έφτιαξα για την γιορτή του καλού μου προκειμένου να κεράσει τους συναδέλφους του στο ιδιωτικό κότερο που εργάζεται ως καπετάνιος. Η συνταγή της Τίνας ( με την δική μου ταπεινή εκτέλεση) απέσπασε τα καλύτερα σχόλια του σεφ του σκάφους! Τίνα μπράβο!Σε ευχαριστούμε!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Κούπα
    Από: Maggie  14 / 11 / 2006
    1 κούπα = 1 φλυντζάνι;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΟΥΠΑ
    Από: Χριστινα  15 / 11 / 2006
    Λογικα οταν κανω κατι και το αλλαζω λιγο γιατι ειναι μεγαλη ποσοτητα και θελω να την κανω μικροτερη Η για το αντιθετο κανω τις κουπες ποτηρια Η τα ποτιρια κουπες ,αρα δοκιμασε. Καλημεραααα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Lady Marion  27 / 11 / 2006
    Τα συγχαρητήριά μου στην Κα Σταύρου. Είναι μακράν η καλύτερη τούρτα που έχω φάει στη ζωή μου και το ευτύχημα είναι ότι ΄ήταν φτιαγμένη από τα χεράκια μου. Ο σύζυγός μου και οι φίλοι μας που την δοκίμασαν τρελάθηκαν! Παραληρούσαν!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική
    Από: kate_hungry  10 / 2 / 2007
    Αν κρίνω από τα σχόλια η συνταγή είναι του 2003!!! Είναι πραγματικά χάρμα και να την διαβάζω και αν την υλοποιώ και να γεύομαι... Σ ευχαριστούμε Τίνα! Εγώ το μονό που πρόσθεσα είναι λίγο παραπάνω ζάχαρη. Την έφτιαξα μαζί με την ανιψιά μου που είναι 6 χρονών και μου είπε ότι θέλει παραπάνω ζάχαρη!!! και αφού ο αρχη-σεφ πρόσταξε ζάχαρη... το θέλημα του, απαράβατος νόμος. δεν είχε και άδικο για την ηλικία του :)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική
    Από: Ιωάννα Μ.  12 / 9 / 2007
    Σαφώς η καλύτερη τούρτα που έχω φάει ποτέ.Ο άνδρας μου κι εγώ 
    κλείσαμε χθες 9 χρόνια γάμου και είπα να την φτιάξω.ΤΕΛΕΙΑ!!!Η 
    μόνη αλλαγή που θα κάνω όταν την ξαναφτιάξω είναι να βάλω 
    λιγότερο ρούμι.
    Ευχαριστούμε πολύ Τίνα

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική
      Από: Σπυρος  18 / 9 / 2007
      Εγω την εφταξα μια μερα νωριτερα για τα γενεθλεια μου και η τουρτα εκανε θραυση!!! Αντιθετα απο την Ιωαννα, την επομενη φορα θα βαλω λιγοτερη ζαχαρη και περισσοτερο ρουμι... Grazie Tina
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.