www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Brownies (μπράουνις) της Κάλλης


Υλικά

  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 6-8 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια, το γάλα, την μπέικιν και στο τέλος τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα μας ανακατεύοντας συνέχεια (θα έχουμε ένα ομοιογενές, παχύρρευστο μείγμα).
  4. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι (ή αντικολλητικό αβουτύρωτο), απλώνουμε το μείγμα (να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστά) και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, ή μέχρι να έχει ψηθεί από πάνω και κάτω η ζύμη, αλλά να μένει ακόμα λίγο μαλακή στο εσωτερικό.
  5. Κόβουμε το γλυκό αφού κρυώσει σε τετράγωνα κομμάτια.
-Προαιρετικά (όταν θα έχει κρυώσει και πριν το κόψουμε, φυσικά) απλώνουμε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρί.
-Συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό ή λίγη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (16)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.