www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκιά πίτα με αχλάδια και ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 500 γρ. αχλάδια
  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 100 γρ. ψίχα φουντουκιού
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • Βούτυρο για την φόρμα



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς στο multi, τους βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο (κρατήστε μια κουταλιά από το βούτυρο στην άκρη) τα 2 αυγά, την βανίλια, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα έως ότου απορροφηθούν τα αυγά.
  2. Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
  3. Σε ένα τηγάνι λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρετε τα αχλάδια, περιχύστε τα με το μπράντι και αφήστε το να εξατμιστεί εντελώς κουνώντας το τηγάνι, για να μην κολλήσουν τα αχλάδια.
  4. Αλείψτε μια φόρμα με βούτυρο και ντύστε τη με ένα φύλλο σφολιάτας, σκεπάζοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
  5. Αλείψτε το φύλλο με μαρμελάδα, βάλτε τα αχλάδια από πάνω σε στρώσεις, ρίξτε τους ξηρούς καρπούς και αλείψτε με το χτυπημένο αυγό το πλαϊνό φύλλο στη φόρμα.
  6. Βάλτε από πάνω το δεύτερο φύλλο και ενώστε τα φύλλα.
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνεια του φύλλου, αλείψτε με το αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 λεπτά περίπου.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
1) Προσθέστε λίγη φρυγανιά στο μίγμα της γέμισης για να απορροφηθούν τα υγρά του φρούτου.
2)Όταν χαράξετε την επιφάνεια του φύλλου κάντε μερικές βαθιές χαρακιές για να φεύγει ο ατμός που δημιουργείται.
3) Αντικαταστήστε το μπράντι με χυμό πορτοκαλιού αν το γλυκό προορίζετε για παιδιά.
4)Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με μήλα.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.

Τη συνταγή συνιστά: Η Δώρα από Θεσ/νίκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.