www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι


Υλικά

  • 1 κιλό χονδρό σιμιγδάλι
  • 1/2 κιλό λάδι
  • 2 κιλά νερό
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • Κανέλα



Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα (αν έχουμε μπακιρένια ακόμη καλύτερα) ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι και με μια κουτάλα το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια (ή αμύγδαλα ξασπρισμένα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  4. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.