www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Fudge Σοκολάτας


Υλικά

  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας(εγώ βάζω "πρόεδρο")
  • 2 κρόκους από πολύ φρέσκα αυγά (ημέρας που λέγαμε παλιά)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 350 γρ. σοκολάτα μαύρη γλυκόπικρη με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 5 κουταλιές αφέψημα τσαγιού darjeeling ή english breakfast, πολύ δυνατό
  • 1 κουταλιά μαύρο ρούμι της Jamaica
  • Κακάο σκόνη



Ετοιμασία

Πολύ σημαντική για το fudge, είναι η ποιότητα της σοκολάτας. Μην αρκεστείς σε μια απλή κουβερτούρα. Από ένα καλό delicatessen, επένδυσε σε μια καλή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής. Υπάρχουν τελείως άγλυκες (unsweetened), αλλά για αυτή τη συνταγή πάρε μία bitter sweet.
  1. Βράσε μισή κούπα (125 ml) νερό μέχρι τους 95 βαθμούς και ρίξε μέσα 2 κουταλάκια. τσάι (όχι φακελάκι). Αστο να γίνει για 5 λεπτά και σούρωσέ το.
  2. Λάβε ένα τετράγωνο ταψάκι φόρμα, με απολύτως κάθετες πλευρές που να μην έχει πάνω από 20 εκ. πλευρά. Μικρότερο δεν μας πειράζει.
  3. Στρώσε τον πάτο της φόρμας με χαρτί ζαχαροπλαστικής και πάμε.
  4. Χτυπάς το βούτυρο με τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει πολύ.
  5. Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Δεν χρειάζεται (πρέπει) να γίνει ρευστή. Απλώς να λιώσει.
  6. Την προσθέτεις στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύεις πολύ καλά.
  7. Προσθέτεις το ρούμι και το τσάι και ξαναματαανακατεύεις.
  8. Ρίχνεις το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνεις με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  9. Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το μεταφέρεις σε δροσερό μέρος του σπιτιού να κρυώσει και να πήξει. Τη σοκολάτα δεν τη βάζουμε ποτέ στο ψυγείο.
  10. Την άλλη μέρα, κόβεις το fudge με ροδέλα πίτσας σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους "σοκολατάκι".
  11. Κοσκινίζεις το κακάο και τα βουτάς μέσα, να κολλήσει το κακάο, παντού.
Τα βάζεις σε βελούδινο κόκκινο κουτί, που το διακοσμείς απ` έξω μ` ένα μπορντώ τριαντάφυλλο baccarat. Φοράς τα καλά σου και επισκέπτεσαι το πρόσωπο που καταφέρνει ως τώρα να σου αντιστέκεται. Το ταΐζεις στο στόμα και συνοδεύεις μ` ένα καλό Napoleon αν είναι χειμώνας ή με μια Tetinger Brut αν είναι καλοκαίρι. Αν εξακολουθεί να σου αντιστέκεται και μετά από αυτό, μην ασχοληθείς περαιτέρω.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.