www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρέμα ανθότυρου με φράουλες


Υλικά

  • 1/2 κιλό ανθότυρο
  • Λίγο γάλα φρέσκο (2-3 κουταλιές σούπας)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Ζάχαρη κατά βούληση
  • 1-2 κουταλιές λευκό ρούμι
  • 1 σκαφάκι φράουλες καθαρισμένες πλυμένες και κομμένες στα 4



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη, σε παγωμένο μπολ, με παγωμένο σύρμα, με λίγη από τη ζάχαρη, να γίνει σφιχτή σαντιγί και την φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι να τελειώσουμε την υπόλοιπη διαδικασία (όχι να παγώσει).
  2. Χτυπάμε το ανθότυρο με λίγη ζάχαρη να αφρατέψει (αν είναι πολύ σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο γάλα), προσθέτουμε το ρούμι και τα χτυπάμε όλα μαζί να αφρατέψουν πολύ.
  3. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα την σαντιγί στο μείγμα του ανθότυρου.
  4. Ρίχνουμε μερικές από τις φράουλες μέσα στο μείγμα της κρέμας.
  5. Σερβίρουμε την κρέμα σε ποτήρια της σαμπάνιας κουταλιά-κουταλιά βάζοντας ανάμεσα φράουλες και τελειώνουμε στολίζοντας με φράουλες.
Εναλλακτικά, μπορούμε να παραλείψουμε το γάλα, να προσθέσουμε τη ζάχαρη και το ρούμι στις μισές φράουλες, και με το ζουμί που θα αφήσουν να χτυπήσουμε το ανθότυρο. Θα πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα. Η ίδια κρέμα συνδυάζεται και με πολλά άλλα φρούτα. Ανανάς, ροδάκινο και εσπεριδοειδή της πάνε πολύ.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.