www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κυδώνι γλυκό


Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 - 2 ποτήρια νερό
  • 2-3 φύλλα αμπαρρόριζα για άρωμα (ή βανίλια)
  • Προαιρετικά και στο τέλος ασπρισμένα αμύγδαλα.



Ετοιμασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, καθαρίζουμε τους σπόρους και τα κομματιάζουμε με μαχαιράκι "σαν φιδέ". (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ευκολία τον κόφτη για τηγανιτή πατάτα και να δοκιμάσουμε το πάχος της αρεσκείας μας).
  2. Τα βράζουμε απευθείας και αφήνουμε το γλυκό 24 ώρες. Εάν αφήσει νερά το ξαναδένουμε. Εάν τα κυδώνια τα ξεπλύνουμε σε νερό, επειδή απορροφούν εύκολα, προσοχή στο νερό που θα προσθέσουμε. Επίσης, για την ποσότητα νερού, παίζει ρόλο και το είδος του κυδωνιού, αφράτο ή πιο σφικτό.
  3. Σημείωση: Εάν θέλουμε το κυδώνι μας ανοιχτόχρωμο, περνάμε με λεμόνι το φρούτο, για να διακόψουμε το κοκκίνισμά του (την οξείδωσή του) και το βυθίζουμε σε λεμονόνερο, έως ότου ετοιμασθούν όλα.
Η συνταγή μου δόθηκε από την κ. Μίνα Μαύρακα από τη Σπάρτη, όταν την συνάντησα σε εκδρομή μου στο Παρόρι/Μυστρά στο κέντρο του ανιψιού της κ. Στράτη Γορανίτη.

Τη συνταγή συνιστά: η Lilly

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (9)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.