www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Double Chocolate Cookies


Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 2 κούπες σοκολάτα Gadbury (ρόφημα)
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
  • 6 βανίλιες
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 φακελάκια "σταγόνες" κουβερτούρα (συσκευασμένη σε όλα τα super markets)
  • 150 γρ. φουντούκι (κοπανισμένο σε γουδί)



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύετε καλά με σύρμα ή απλό μίξερ.
  2. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει και κατόπιν το ανακατεύετε καλά με την ζάχαρη.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την σοκολάτα Gadbury, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι.
  4. Κατόπιν προσθέτετε στο μπολ το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης, την μίση ποσότητα φουντουκιού και το ένα πακέτο κουβερτούρα.
  5. Τέλος, προσθέτετε το γάλα σταδιακά μέχρι να πετύχετε μια παχύρρευστη ζύμη (να κρατάει λίγο).
  6. Στρώνετε χαρτί ψησίματος σε ταψί, ρίχνετε μια κουταλιά από το μείγμα, πασπαλίζετε στο κέντρο με τριμμένο φουντούκι και απλώνετε μερικές σταγόνες κουβερτούρας.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (μεσαία σχάρα) στους 150-170 βαθμούς για 10-14 λεπτά.
-Μην απλώνετε το μείγμα στο σχήμα που θα θέλατε να έχει στο τέλος του ψησίματος καθώς το μείγμα απλώνει. Ρίξτε μια κουταλιά μείγματος και αφήστε το λίγο "φουσκωτό".
-Αν θέλετε σφιχτή την ζύμη και πιο σκληρά τα μπισκότα προσθέστε λιγότερο γάλα.

Τη συνταγή συνιστά: ο Panais (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (35)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.