www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βάφλες (20 μεσαίου μεγέθους)


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ ή φυτίνη λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • Αλάτι
  • Λίγο ρούμι ή λίγο κονιάκ
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 9 γρ μπέικιν
  • 1/2 λίτρο γάλα



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα μίξερ έτσι ώστε να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  2. Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για τις βάφλες (έχει στις πλάκες του βαθιά αυλάκια που διασταυρώνονται σε τετράγωνα ή σε καρδούλες).
  3. Βάζουμε αρκετό από το μίγμα αλλά να μην καλύψει όλη την βάση της βαφλιέρας γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει.
  4. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τη συνταγή συνιστά: η Natalia

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
    Από: Ελενη Κ.  20 / 11 / 2004
    Αγαπητη Natalia, θα ηθελα να μαθω για ποιο λογο στην πρωτη συνταγη με τις Βαφλες δεν υπαρχει καθολου γαλα,ενω στην δευτερη υπαρχει. Ρωταω γιατι οι συνταγες ειναι σχεδον ιδιες εκτος απο την διαφορα που υπαρχει στα κορν φλεικς και στις ποσοτητες.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
      Από: Natalia  20 / 11 / 2004
      Ελένη ιδέα δεν έχω για ποιο λόγο!!!!!!!!! :-)
      
      Αφήνοντας τα αστεία πιστεύω ότι η παρουσία γάλατος κάνει τις 
      βάφλες πιο μαλακές, σαν μαλακές τηγανίτες,  ενώ η απουσία 
      γάλατος τις κάνεις πιο στεγνές, κάτι σαν το μπισκοτοειδές που 
      υπάρχει στις γκοφρέτες. Ψάχνοντας δε τα κιτάπια μου -ώστε να 
      επιβεβαιώσω την ορθότητα των υλικών-  βρήκα και άλλες δύο 
      συνταγές (που τις έχω φτιάξει και είναι εξίσου καλές), όπου η 
      μία έχει στην θέση του γάλατος νερό και η άλλη δεν έχει ούτε 
      γάλα ούτε νερό. 
      Να πω ότι η παρουσία των κορνφλέηκς στην άλλη συνταγή κάνει τις 
      βάβλες πιο τραγανές, και επίσης πρέπει να κάνει την όλη συνταγή 
      λιγότερο απαιτητική σε υγρά.
      
      Οι βάφλες μου θυμίζουν τις τηγανίτες... δεν υπάρχουν παρά 
      μικρές διαφορές στις ποσότητες των υλικών... αλλά υπάρχουν δύο 
      βασικές κατηγορίες: αυτές που έχουν γάλα και αυγά, και αυτές 
      που δεν έχουν είτε το ένα, είτε το άλλο, είτε και τα δύο 
      συστατικά.
      
      Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μου απονείμουν ΚΑΙ το διδακτορικό 
      μου στις βάφλες!!!!!!! :-).
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.