www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πανακότα


Υλικά

  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15 γρ. (3 φύλλα) ζελατίνα
  • 1 βανίλια σκόνη
  • Για το γαρνίρισμα:
    • Σάλτσα βατόμουρου
    • Κουβερτούρα λιωμένη
    • Ασπρη σοκολάτα λιωμένη



Ετοιμασία

  1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
  2. Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνα και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε 4 μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η πανακότα.
Παρουσίαση:
  1. Βουτάμε το μπόλ σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτο και
  2. βάζουμε στην κορυφή της πανακότας σάλτσα βατόμουρου και δίπλα της απλώνουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη. Πάνω στην κουβερτούρα κάνουμε τρείς λεπτές ευθείες γραμμές με άσπρη σοκολάτα και με οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους.
  3. ρίχνουμε στην κορυφή κουβερτούρα και κάνουμε 3 ομόκεντρους λεπτούς κύκλους με άσπρη σοκολάτα. Με οδοντογλυφίδα τραβάμε γραμμές ακτινωτά, ώστε να σχηματιστεί ένας ιστός αράχνης.
  4. δίπλα από την πανακότα σχηματίζουμε 2-3 "δάκρυα" με άσπρη σοκολάτα και τα γεμίζουμε με κουβερτούρα.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.