www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πανακότα με μαστίχα Χίου


Υλικά

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • Ζελατίνα σκόνη
  • Σος καραμέλας:
    • 1 ποτήρι ροδόνερο
    • 1 ποτήρι ζάχαρη



Ετοιμασία

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα, ρίχνουμε 2 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύοντας, ρίχνουμε τη μαστίχα και αφού ζεσταθεί σουρώνουμε για να φύγουν τα μαυραδάκια που αφήνει η μαστίχα.
  2. Ρίχνουμε τη ζελατίνα, ανακατεύουμε, βάζουμε σε φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καραμέλα:
  1. Βάζουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ροδόνερο ανακατεύοντας και προσέχουμε να μην πήξει η καραμέλα αλλά να παραμείνει ρευστή σαν σιρόπι.
  3. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Αφού κρυώσει η πανακότα τη βγάζουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τη σος και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες

Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.