www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αναποδογυριστή μηλόπιτα


Υλικά

  • 1/2 βιτάμ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3-4 μήλα
  • 4 αυγά
  • 9 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Κανέλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 3 βανίλιες



Ετοιμασία

  1. Σε ένα ταψάκι 23 βάζουμε το βούτυρο. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει.
  2. Εν τω μεταξύ κόβουμε τα μήλα σε λεπτά σχετικά φετάκια.
  3. Οταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στο ταψάκι μισή κούπα ζάχαρη να πάει παντού και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  4. Στην συνέχεια απλώνουμε γύρω-γύρω τα μήλα (και αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια). Μετά πασπαλίζουμε τα μήλα με άλλη μισή κούπα ζάχαρη και κανέλα.
  5. Ζύμη: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μπεικιν να γίνουν μαρέγκα.
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και μόλις ασπρίσει ρίχνουμε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και την μαρέγκα.
  7. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς το μίγμα.
  8. Ρίχνουμε την ζύμη πάνω στα μήλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο σε περίπου 3/4 με μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο. (Πριν την βγάλετε τσιμπήστε την με ένα πιρουνάκι να δείτε αν έχουν ψηθεί τα μήλα.)
  9. Οταν είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Τη συνταγή συνιστά: η Κρύστα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (11)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.