www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλακτομπούρεκο της Ρόζας


Υλικά

  • 5 φλυτζάνια γάλα φρέσκο
  • 4 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό βούτυρο(φρέσκο)
  • 4 με 5 κουταλιές ζάχαρη
  • Φύλλο κρούστας
  • Αρωμα βανίλιας
  • Σιρόπι:
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 1 1/2 νερό
    • Ξύλο κανέλας
    • Φλούδα λεμονιού
    • Κανελογαρίφαλα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το γάλα πάνω στη φωτιά να μισοβράσει, προσθέτουμε τη βανίλια.
  2. Ξεχωριστά ανακατεύουμε το κορν φλάου σε λίγο χλιαρό γάλα και ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη ή σύρμα το προσθέτουμε στο γάλα.
  3. Ρίχνουμε 2 καλές κουταλιές βούτυρο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να κάνει λίγες φούσκες.
  4. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και σπάμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γοργά.
  5. Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί 5 φύλλα μπακλαβά αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με
  6. Βούτυρο, αδειάζουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε με άλλα τόσα φύλλα που επίσης βουτυρώνουμε ένα-ένα.
  7. Διπλώνουμε όμορφα τις άκρες και περιχύνουμε με βούτυρο.
  8. Χαράζουμε παράλληλες γραμμές με μυτερό μαχαίρι και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 40 λεπτά. (Να προσέξετε να έχουν ροδοκοκκινίσει τα φύλλα όταν το βγάλετε).
  9. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό γαλατομπούρεκο
Γίνεται πολλή αφράτο.
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Ρόζα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (11)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.