www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλακτομπούρεκο Σύρου


Υλικά

  • 14 φύλλα μπακλαβά
  • 8 αυγά
  • 5 βανίλιες
  • 1 1/2 μπαίκιν
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια λάδι (ηλιέλαιο)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 λεμόνι χυμό
  • Για το σιρόπι:



Ετοιμασία

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα του μπακλαβά στο ταψί μαζεύοντάς τα (σα μασουράκια, όχι απλωμένα).
  3. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει η κρέμα και τα αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώστε να ροδοκοκκινίσει καλά και αφού το βγάλουμε ρίχνουμε το σιρόπι.
Το ονομάζω "Γαλακτομπούρεκο της Σύρου" γιατί εκεί μου το έδειξαν και μοιάζει με γαλακτομπούρεκο, χωρίς βέβαια να είναι... Είναι αρκετά ελαφρύ. Δοκιμάστε το!

Τη συνταγή συνιστά: ο Τζεβελέκης Γιώργος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.