www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα Lemon Pie


Υλικά

  • Για το παντεσπάνι:
    • 5 αυγά
    • 1 ποτήρι άχνη
    • 1 ποτήρι αλεύρι
    • 2 κουταλάκια baking powder
  • Για το σιρόπι:
    • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
    • 2 1/2 ποτήρια νερό
    • λίγο χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα:
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 ποτήρι νερό
    • 4 κ. σ. λεμόνι
    • 4 κ. σ. κορν φλάουερ
    • (διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό)
    • ξύσμα λεμονιών (περίπου δύο- αναλόγως την έντονη γεύση που θέλουμε)
    • 1 κρόκο
    • λίγο βούτυρο
  • Για την επικάλυψη:
  • ¼ σαντιγί (κατά προτίμηση
  • ζαχαροπλαστείου)
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα,
  • καβουρδισμένα και κομμένα.



  • Ετοιμασία

    1. Χτυπάμε την μαρέγκα καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά που έχουν ήδη αναμιχθεί καλά.
    2. Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι διαμέτρου περίπου 25 cm ή σε δύο ταψάκια αν δεν θέλουμε να το κόψουμε στη μέση το παντεσπάνι. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.
    3. Συνήθως το παντεσπάνι το ετοιμάζω από την προηγούμενη μέρα, για να μη βομβαρδίζω εντελώς την κουζίνα...
    4. Αναμιγνύουμε τα υλικά για την κρέμα με την σειρά που περιγράφονται πιό πάνω και αφού δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε λίγο (προσέξτε το λίγο να μην είναι πολύ!!!) να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε ανακατεύοντας δυνατά και συνεχώς ένα κρόκο χτυπημένο με λίγο βούτυρο.
    5. Στη συνέχεια, με το γνωστό τρόπο, τοποθετούμε το παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με το ζεστούλι σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει αρκετά, πάλι παντεσπάνι και αφήνουμε στην άκρη.
    6. Μετά αρχίζει η διαδικασία της επικάλυψης με σαντιγί και αμυγδαλάκια, τα οποία δένουν πολύ ωραία με τη γεύση λεμονιού, κατ΄εμέ πάντα...

    Τη συνταγή συνιστά: η lilio

    Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.