www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ροδάκινα κομπόστα


Υλικά

  • 600 gr. ροδάκινα με κίτρινη σάρκα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Λίγο χυμό και φλούδα λεμονιού (δοκίμασε και Lime για εξωτική γεύση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • Λίγο κονιάκ (ή ένα φρουτώδες λικέρ)



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
  2. Τα περιχύνουμε πολύ καλά με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  3. Βράζουμε για 3 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, προσθέτουμε τα ροδάκινα στραγγισμένα και όταν μαλακώσουν τα βγάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Συνεχίζουμε να βράζουμε λίγο ακόμα το σιρόπι για να δέσει και προσθέτουμε λίγο αλκοόλ που επιλέξαμε.
  5. Περιχύνουμε τα ροδάκινα με τι σιρόπι.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Οι κομπόστες σερβίρονται πολύ ωραία παγωμένες.
Στολίστε την στο σερβίρισμα με μια καρδούλα δυόσμου!

Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη X.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.