www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ με κακάο και καρύδια


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κοφτό κουταλάκι σόδα
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 5 κουταλιές κακάο
  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • Σιρόπι:
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζάνι νερό
    • 4 κουταλιές ρούμι
    1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανακοσκινίζουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
    2. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα ή στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
    3. Ρίχνουμε στο γάλα το κακάο και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και το προσθέτουμε στο μείγμα από βούτυρο, διαδοχικά με το αλεύρι.
    4. Προσθέτουμε τα καρύδια.
    5. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα, βουτυρωμένη και καλά αλευρωμένη και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
    6. Οταν κρυώσει, το περιχύνουμε με σιρόπι.



Ετοιμασία


Τη συνταγή συνιστά: η stevi

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.