www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγγλικό κέικ με κεράσια


Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 1 κουταλιά ρούμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 150 γρ. σταφίδα ξανθή σουλτανίνα
  • 150 γρ. κεράσια
  • 75 γρ. ψιλοκομμένα κόντιτα λεμονιού
  • 2 κουταλιές λικέρ κεράσι



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και προσθέτουμε το ρούμι, το αλάτι και τα αυγά.
  2. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο βούτυρο, ενώ συνεχίζουμε να το χτυπάμε αδιάκοπα.
  3. Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  4. Κόβουμε στη μέση τα πλυμένα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  5. Αναμιγνύουμε τα κεράσια με τις σταφίδες και τα κόντιτα, τα περιχύνουμε με το λικέρ, τα προσθέτουμε στην ζύμη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Ντύνουμε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ με αδιάβροχο χαρτί και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη του κέικ.
  7. Ψήστε το κέικ για 60 λεπτά περίπου στον φούρνο και σε θερμοκρασία 165-185 °C.
Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα κεράσια με κόντιτα πορτοκάλι.
Αγγλική συνταγή μιας φίλης από ένα ταξίδι στην Αγγλία.
Τη συνταγή συνιστά: η Νότα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.