www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπουμπάρια


Υλικά

  • Για το φύλλο:
    • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/4 φλιτζάνι λάδι
    • Χυμό από 1 λεμόνι
    • Οσο χλιαρό νερό πάρει
  • Για την γέμιση:
    • 1 κιλό σπανάκι
    • 3-4 κουταλιές ρύζι βρασμένο
    • 300 γρ. σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
    • Αφθονη κανέλα
    • Μπόλικη ζάχαρη
    • 2 χλωρά κρεμμυδάκια
    • Λίγο άνηθος
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Λίγο λάδι



Ετοιμασία

  1. Φύλλο: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι πολύ καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει τον χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε εως ότου γίνει μια απαλή ζύμη την οποία θα ανοίξουμε σε πολύ λεπτό φύλλο.
  2. Γέμιση: Τεμαχίζουμε όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια (10(10 εκ. περίπου), βάζουμε στο κέντρο λίγη γέμιση και προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη και κανέλα.
  4. Στη συνέχεια τα κλείνουμε τυλίγοντας τα (σαν τις καραμέλες) τα πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη και κανέλα και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  5. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς εως ότου ροδίσουν.
Είναι παραδοσιακό γλυκό και πεντανόστιμο κι ας μην του φαίνεται!!! Αν δεν είστε διαβητικός, μια δοκιμή θα σας πείσει...

Τη συνταγή συνιστά: η Εύη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: παράξενη συνταγή!
    Από: Κάλλη  19 / 6 / 2005
    Γλυκό με σπανάκι, κρεμμυδάκια και άνιθο;; Από πού προέρχονται τα
    μπουμπάρια;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: παράξενη συνταγή!
      Από: Juanita La Quejica  21 / 6 / 2005
      Από την μπουμπαριά βρε Καλλοποπάκι!
      
      Για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος μάλλον, έχουμε 2 σε 1, 
      γλυκιά και αλμυρή πίττα. 
      
      Οι κινέζοι με το γιν και το γιαν κάτι τέτοια δεν προτείνουν; 
      
      Να`τη λοιπόν η προέλευση! Κάποιος Έλληνας ναυτικός ξεβράστηκε 
      πριν πολλά χρονιά στην Κίνα, ερωτεύτηκε την Κίρκη με τα σχιστά 
      μάτια και δεν ήθελε να ματαφύγει. Έλα όμως που του έλειπε 
      αφάνταστα η σπανακόπιτα της μαμάς του. Το κουβέντιασε με την 
      καλή του Κινεζούλα και εκείνη πώς να χαλάσει χατίρι σε τέτοιο 
      παίδαρο; Έτσι λοιπόν βγήκε το μπουμπάρι για τον βαρκάρη με το 
      παλαμάρι...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μου`πρηξες το μπουμπάρι
    Από: Χαρά  21 / 6 / 2005
    ...λέμε όταν θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας.Σαν 
    έκφραση είναι πολύ αστεία και σαν φαΐ μια πεντανοστιμιά.Εμείς 
    όμως εννοούμε έντερο γεμισμένο με ρύζι και εντόσθια.Επίσης ο 
    όρος `μπουμπάρι` χρησιμοποιείται για να δηλώσεις κάτι φουσκωμένο 
    ή παραγεμισμένο π.χ Δείχνουμε τη χαριτωμένη, γυναικεία τσάντα 
    χειρός της φίλης μας που ενίοτε τη χρησιμοποιεί ως τσάντα 
    θαλάσσης και λέμε : Τι είναι αυτό το μπουμπάρ(ι);
    
    Εύη, για να το λες φαντάζομαι ότι θα είναι ωραίο αν και φυσικά 
    ακούγεται πολύ παράξενο, αλλά μήπως το πρώτο θα είναι ή το 
    τελευταίο? 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.