www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βραχάκια (σοκολατάκια με αμύγδαλα)


Υλικά

  • ΓΙΑ 40-50 κομμάτια:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι



Ετοιμασία

  1. Καβουρντίζουμε καλά τα αμύγδαλα (είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι).
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή (όπως το κάνω εγώ) σε ένα μεγάλο μπρίκι που το έχω μέσα σε ένα τηγάνι με 1 δάκτυλο νερό ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη κοχλάζει πολύ το νερό και πετιέται μέσα στο μπρίκι γιατί θα σφίξει την κουβερτούρα και θα χαλάσει.
  3. Απλώνουμε λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο μπρίκι τα αμύγδαλα (αν χωράνε όλα μαζί, αλλιώς λίγα-λίγα) και ανακατεύουμε να τα "ντύσει" καλά η κουβερτούρα.
  5. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές αμύγδαλα και σοκολάτα και τις ρίχνουμε, σε ακανόνιστο σχήμα, στη λαδόκολλα.
  6. Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα βραχάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν για 1 ώρα το λιγότερο.
  7. Μετά τη μία ώρα μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε απ' τη λαδόκολλα και να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή βάζο και να τα διατηρήσουμε για πολλές-πολλές μέρες στο ψυγείο.
  8. Μπορούμε ακόμα να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Σ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (12)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.