www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ


Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 750 γρ. (περίπου) ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ κοσκινισμένη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • ο χυμός και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • (1 αυγό χτυπημένο - ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτετε τους κρόκους με τη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  6. Ρίχνετε το μίγμα σ' ένα βουτυρωμένο ταψί (και κάνετε στην επιφάνεια διάφορα σχέδια μ' ένα πιρούνι).
  7. Αλείφετε την πίτα με αυγό, τη στολίζετε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα και την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

      Τη συνταγή συνιστά: η Αντζυ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (29)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.