www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρητικός τζουλαμάς


Υλικά

  • Μισό κιλό ρύζι
  • Μισό κιλό ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • Μισό κιλό μυζήθρα γλυκιά (κρητικό τυροζούλι)
  • Συκωτάκια από 1 κοτόπουλο
  • Κουκουνάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κανέλλα
  • Καρύδια
  • 2 φύλλα κουρού ή κρούστας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το ρύζι μαζί με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, λίγο ελαιόλαδο, καρύδια τα συκωτάκια και λίγη κανέλλα.
  2. Λιώνουμε τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο αφού το λαδώσουμε πρώτα, βάζουμε όλο το μείγμα από το ρύζι προσθέτοντας κουκουνάρι και από πάνω απλώνουμε τη μυζήθρα.
  3. Επειτα, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε από πάνω, κόβουμε σε μερίδες και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 200 C αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την πίτα να ροδίσει.

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιατροπιτικαρχλής Ισίδωρος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.