www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

To cheesecake των 7 λεπτών


Υλικά

  • 2 μικρά πακέτα μπισκότα νταϊτζέστιβ
  • 2 κριμ τσιζ των 250γρ. (εγώ προτιμώ Φιλαδέλφεια - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάιτ)
  • 2 κρέμες γάλακτος λάιτ κανονικές
  • 2 κουταλιές της σούπας λούρπακ
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • Κανέλα (όση θέλουμε)
  • Μαρμελάδα βατόμουρο ή ότι άλλη γεύση προτιμάτε ή μια κονσέρβα βύσσινο που την έχουμε βράσει με κορν φλάουρ και έχει γίνει παχύρευστη.



Ετοιμασία

  1. Πριν κάνετε οτιδήποτε βγάζετε τα κριμ τζίζ από το ψυγείο!
  2. Στο μούλτι κάνετε σκόνη τα μπισκότα.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το κονιάκ.
  4. Σε φόρμα (που το πλαϊνό της βγαίνει) ή σε πυρέξ στρώνετε τα κονιορτοποιημένα μπισκότα και τα βρέχετε με το βούτυρο και το κονιάκ. Με το χέρι ανακατεύετε ώστε να φτιάξετε ένα συμπαγές μείγμα που το στρώνετε στον πάτο (με τα χέρια είναι πιο εύκολο απ΄ότι με κουτάλια) καιπασπαλίζετε με κανέλα.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα τις κρέμες γάλακτος με την άχνη ώσπου να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγί.
  6. Προσθέτετε στη σαντιγί τα φιλαδέλφεια που έχουν μαλακώσει και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να αναμιχθούν καλά.
  7. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Από πάνω βάζετε την μαρμελάδα ή τα βύσσινα και σερβίρετε!
Δεν θέλει πάνω από 7' να γίνει, πετυχαίνει πάντα και είναι η εύκολη λύση σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης!

Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.