Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπισκότα μαστίχας
Υλικά
- 250 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 75 γρ. ζάχαρη άσπρη
- 1 αυγό
- Λίγο αλατάκι
- 2 κουταλιές γάλα
- Αλεύρι για κάθε χρήση 500 γρ.
- 5 κρύσταλλα μαστίχας (που πρέπει να γίνει σκόνη με λίγη ζάχαρη σε ένα γουδί)
|
|
Ετοιμασία
- Στον κάδο ενός "ηλεκτρικού αναμίκτη"- μίξερ, κτυπάμε μαζί βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, τη μαστίχα και το αλάτι στο μίγμα
- Ζυμώνουμε ελαφρώς και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο 180°C.
- Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη, όχι παχύτερη από 1/2 εκατ. Και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε λαδόκολλα ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τη συνταγή συνιστά: η kate_hungry
|
|