Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Εύκολη μηλόπιτα
Υλικά
- 5 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 μπεικιν
- 5-6 μήλα κόκκινα
- Λίγη κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και ρίχνουμε την ζάχαρη και λίγη κανέλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί (η ζύμη γίνεται σφιχτή).
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και με τα χέρια μας τρίβουμε την ζύμη, την στρώνουμε (μέχρι την μέση του ταψιού περίπου), απλώνουμε τα μήλα και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε την μηλόπιτα στους170-180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
Τη συνταγή συνιστά: η Λίνα
|
|