www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρυζόγαλο


Υλικά

  • Για την κρέμα:
    • 75 γρ. ρύζι γλασέ
    • 2 1/2 κούπες γάλα
    • 35 γρ. ζάχαρη
    • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • Για γαρνίρισμα:
    • Μαρμελάδα βύσσινο ή σιρόπι από βύσσινο γλυκό ή κανέλα



Ετοιμασία

Κρέμα:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το ρύζι.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το γάλα και την ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα περίπου ανακατεύοντας συχνά και προσέχοντας να μην φουσκώσει το γάλα.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Γαρνιτούρα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 2 κουταλιές νερό και την μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
Το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο το χρησιμοποιούμε όπως είναι.

Ομολογουμένως όμως η πιό συνηθισμένη γαρνιτούρα για το ρυζόγαλο είναι ένα απλό πασπάλισμα με κανέλα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (22)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.