www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μους γιαουρτιού


Υλικά

  • 12 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 2 κουταλιές εσσάνς καφέ
  • 2 κουταλιές λικέρ της επιλογής μας
  • 0,6 του λίτρου γιαούρτι σακούλας
  • Για γαρνίρισμα: 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρα



Ετοιμασία

  1. Σπάζουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζουμε σε 4 μπολ.
  2. Σε 0,15 του λίτρου κρύο νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά εσσάνς καφέ, το λικέρ και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  3. Στην συνέχεια μοιράζουμε τα 2/3 του γιαουρτιού στα μπολ.
  4. Από το υπόλοιπο 1/3 του γιαουρτιού κρατάμε 2 κουταλιές και στο άλλο προσθέτουμε την εσσάνς του καφέ και το ρίχνουμε στα μπολ.
  5. Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές γιαούρτι που έχουμε κρατήσει πάνω από το ''χρωματιστό'' γιαούρτι και με την άκρη ενός μαχαιριού ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να αναμιχθούν λίγο τα γιαούρτια και γαρνίρουμε με το ξύσμα της κουρερτούρας.
Μπορεί να σερβιριστεί και αμέσως αλλά καλύτερα είναι να το αφήσουμε πρώτα μια-δυό ώρες στο ψυγείο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
    Από: ΑΓΓΕΛΙΚΗ  2 / 3 / 2002
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE.Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΛΛΑ _ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ_ΛΕΙΠΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Κατερίνα   24 / 11 / 2002
    Το μους δε θέλει χτύπημα?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μους γιαουρτιου
    Από: ριτα   30 / 10 / 2007
    γιαουρτι σακουλας που μπορω να βρω? υπαρχει με καποια οναμασια στο σμαρκετ? πως να το ζητησω?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μους γιαουρτιου
      Από: αρχοντιία  30 / 10 / 2007
      Εκεί που πουλάνε τα τυριά, στο βάζουν σε κεσεδάκι και το
      ζυγίζουν. Αλλιώς είναι το στραγγιστό οποιασδήποτε μάρκας.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.