www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό σοκολάτα με σταφίδες και αμύγδαλα


Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 150 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα άσπρες σταφίδες
  • 1 1/2 κούπα αμύγδαλα καραμελώμενα και ψιλοκομμένα
  • 2 κιλά περίπου παγωτό σοκολάτα



Ετοιμασία

  1. Σε τρία μπολ βάζουμε τις σοκολάτες, προσθέτουμε από 30 γρ. βούτυρο και δουλεύουμε καλά τα μίγματα.
  2. Στρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας με διαφανή μεμβράνη, ρίχνουμε στα τοιχώματα τις τρεις διαφορετικές σοκολάτες και τις ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα ώστε να πάνε σε όλη την επιφάνεια.
  3. Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να σιγοβράσουν το λικέρ και οι σταφίδες να μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο λικέρ.
  5. Σε μία λεκάνη βάζουμε το παγωτό σοκολάτα (να είναι λίγο μαλακό), προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ανακατώνουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε το παγωτό στην φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
  7. Πριν το σερβίρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε την μεμβράνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.