www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σου


Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 της κούπας νερό
  • 75 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Πολύ λίγο αλάτι



Ετοιμασία

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Μόλις το μίγμα μας πάρει βράση ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί, κατεβάζουμε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει μία μπάλα που να ξεκολλάει από τις πλευρές της κατσαρόλας και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα κορνέ (άνοιγμα 12 χιλιοστών) και σχηματίζουμε τα σου πάνω σε βουτυρωμένο ταψί (θα μας χρειαστούν δύο ταψιά) αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.(Αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε να κάνουμε τα σου παίρνοντας λίγο-λίγο το μίγμα με ένα κουτάλι).
  3. Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο στους 220 C για 20 με 25 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Οταν κρυώσουν τα σου τα ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι από την μία πλευρά και τα γεμίζουμε με κρέμα σαντιγί, κρέμα πατισσερί ή ροκφόρ, σαλάμι, ζαμπόν κλπ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Σου
    Από: Ανωνύμου   8 / 4 / 2003
    Τα αυγά πότε τα προσθέτουμε?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αυγά????
    Από: Λιτσα  28 / 10 / 2004
    Τα αυγά πότε μπαίνουν?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: αυγά????
      Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  29 / 10 / 2004
      Δεν έχω δώσει εγώ την συνταγή αλλά νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω. Οταν κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά (ολόκληρα) και ανακατεύεται με το σύρμα ώστε να ενσωματώνονται στη ζύμη.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: αυγά????
      Από: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ.  29 / 10 / 2004
       Ρίξε μια ματιά και εδώ
      http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%
      5Fid=2&recipe%5Fid=564&flag=1
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: διατηρηση??
    Από: ΝΤΙΝΑ  28 / 2 / 2005
    Μπορώ να τα διατηρησω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: διατηρηση??
      Από: Ζωή  1 / 3 / 2005
      Μπορείς! Και αν θέλεις να τα διατηρήσεις για αρκετές μέρες καλύτερα να τα βάλεις στην καταψυξη για να μην μπαγιατέψουν. Όταν θα θέλήσεις να τα χρησιμοποιήσεις να τα αφήσεις να ξεπαγώσουν αργά σε θερμοκρασία δωματίου.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σου?
    Από: M.B.  3 / 3 / 2005
    Μήπως ξέρετε όταν θέλουμε να κάνουμε γλυκό (με κρέμα) τι σιρόπι 
    κάνουμε για να τα περιχύσουμε ??
    
    Ευχαριστώ Μαρία

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σου?
      Από: ΑσιΜαρία  4 / 3 / 2005
      Μαράκι καλημέρα!
      Σου παραθέτω την παρακάτω συνταγή η οποία έχει και κάποιο σιρόπι-
      καραμέλα για να τα περιχύσουμε. Και βέβαια για να σου βρίσκεται 
      και μια άλλη πρόταση για σου, γέμιση κλπ. Είναι δοκιμασμένη! 
      Τρομερά τα σου και δε μυρίζουν αυγουλίλα!
      
      Έλατο με σοκολατένια σου (Χριστουγεννιάτικη συνταγή)
      
      Υλικά 
      ·	140γρ. Αλεύρι 
      ·	125 γρ. Βούτυρο 
      ·	4 Αυγά
      
      Γέμιση 
      ·	200 γρ. ψιλοκομμένη Σοκολάτα γάλακτος 
      ·	450 γρ. Κρέμα γάλακτος 
      ·	250 γρ. τυρί Κρέμα 
      ·	50 γρ. ψημένα Αμύγδαλα 
      ·	15 γρ. Ζάχαρη 
      ·	2 κουτ. γλ. άρωμα Βανίλια(ες) 
      ·	3 κουτ. Amaretto ή Μπράντι 
      ·	500 γρ. άχνη Ζάχαρη 
      ·	175 γρ. (καραμελέ ή χρυσά) Αμύγδαλα
      
      Eκτέλεση: 
      
      Ετοιμάζετε τα σου: 
      
      Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε το 
      βούτυρο με 300 γρ. νερό. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε αμέσως 
      το αλεύρι. Χτυπάτε ώσπου να γίνει μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει 
      από τα τοιχώματα. Αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε μέσα τα αυγά 
      ένα - ένα. Χτυπάτε να γίνει απαλή ζύμη. (Αφού βγάλεις τη ζύμη-
      μπάλα από την κατσαρόλα και την αφήσεις λίγο να κρυώσει, τη 
      βάζεις στο μιξερ και χτυπώντας την με τους γάντζους για ζύμες, 
      ρίχνεις ένα ένα τα αυγά. Μπορεί να μη χρειαστεί ολόκληρο το 
      τελευταίο, γι΄αυτό χτύπησέ το σε ένα μπωλάκι και ρίχνε λίγο 
      λίγο. Η ζύμη δεν πρέπει να γίνει νερουλή.)
      Αραδιάζετε κομματάκια ζύμης (περίπου 2,5 εκ. διάμ.) σε ελαφρά 
      βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ή βάζουμε το μίγμα των σου σε ένα κορνέ 
      (άνοιγμα 12 χιλιοστών) και σχηματίζουμε τα σου πάνω σε 
      βουτυρωμένο ταψί (θα μας χρειαστούν δύο ταψιά) αφήνοντας μεταξύ 
      τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.(Αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε 
      να κάνουμε τα σου παίρνοντας λίγο-λίγο το μίγμα με ένα κουτάλι). 
      Τα σουδάκια που θα βγάλεις από το κορνέ, να έχουν μέγεθος μικρού 
      καρυδιού. Αν πάλι θέλεις να τα πλάσεις με το χέρι, παίρνεις ζύμη 
      με το κουταλάκι και πλάθεις με βουτυρωμένα χέρια.
      Ψήνετε για 20 - 25 λεπτά. Βγάζετε και με μαχαίρι κάνετε μία 
      τρύπα στο πλάι του κάθε σου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε 
      σχάρα.
       
      Ετοιμάζετε τη γέμιση: 
      Ζεσταίνετε 300 γρ. από την κρέμα χωρίς να την αφήσετε να βράσει. 
      Ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και την αφήνετε να λιώσει. Αφήνετε να 
      κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με τα 
      αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ. Προσθέτετε την 
      υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα της 
      κρέμας σε κορνέ με τελείωμα αστέρι. Γεμίζετε τα μισά σου. 
      Χτυπάτε για λίγο την κρέμα σοκολάτας που έχετε στο ψυγείο, τη 
      βάζετε στο κορνέ και γεμίζετε τα υπόλοιπα σου. 
      Ζεσταίνετε τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με 75 γρ. νερό. 
      Σιγοβράζετε ώσπου να γίνει ξανθιά καραμέλα. Τακτοποιείτε δώδεκα 
      από τα σου και τα περιχύνετε με λίγη από την καραμέλα. 
      Στερεώνετε επάνω δέκα ακόμα και περιχύνετε με λίγη ακόμα 
      καραμέλα. Συνεχίζετε έως ότου να σχηματιστεί ένα δέντρο. Κολλάτε 
      γύρω - γύρω τα αμύγδαλα. Ετοιμάζετε κι άλλη καραμέλα με την 
      υπόλοιπη ζάχαρη και 75 γρ. νερό. Μόλις χρυσίσει, την αφήνετε να 
      κρυώσει και χρησιμοποιώντας πιρούνι ρίχνετε επάνω στο δέντρο 
      ώστε να σχηματίζονται καραμελένιες κλωστές.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Σου?
        Από: εύα  4 / 3 / 2005
        Καλά , έπαθα πλάκα μόλις διάβασα τη συνταγή . Ένιωσα τη γεύση της στο στόμα μου και κυρίως εντυπωσιάστηκα από το "αισθητικό" της μέρος.Αν και δεν θα την χαρακτήριζα επίκαιρη ως συνταγή λέω τώρα που δεν έχω άγχος για την επιτυχία της , να την δοκίμαζα για να της "πάρω τον αέρα" . Ελπίζω να τα καταφέρω , θα μεταφέρω εντυπώσεις.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Σου?
        Από: Αγγελική Ν  9 / 3 / 2005
        Croquembouche! Έτσι το λεν αυτό το γλυκό οι Γάλλοι! Το όνομα προέρχεται από τον ήχο Croque-κροκ και bouche, δηλαδή στόμα! Προσφέρεται σε γάμους και επίσημες ώρες. Τα σου στερεώνονται γύρω σε ένα κώνο και κατά περίπτωση φθάνουν σε ύψος 70-100 εκατοστών. στη διεύθυνση http://www.guideforbrides.co.uk/fancythat/html/croquembouche_wed ding_cakes.html μπορείτε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα! ΆσιΜαρία, ευχαριστώ για την συνταγή! Αγγελική
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σου
    Από: M.B.  4 / 3 / 2005
    Γειά σου μικρούλι μου, σ`ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου,
    με κάλυψες τελείως.  Φιλάκια στο άλλο σου μισό.
    
    Με αγάπη Μαρία.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΟΥ
    Από: Ντίνα  8 / 3 / 2005
    Μπορώ να φτιάξω σού χωρίς αυγά;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σου
    Από: ρενα πεσελα  16 / 5 / 2006
    ποτε βαζουμε τα αυγα στη συνταγη σας?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σχόλιο για τα σου
    Από: Γιάννης  10 / 8 / 2006
    στην περιγραφή της εκτέλεσης της συνταγής των σου δεν αναφέρονται καθόλου τα αυγά.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Αυγά;
    Από: Μαρία  13 / 12 / 2006
    Τα αυγά πότε τα ρίχνουμε;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.