www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κυδώνι γλυκό


Υλικά

  • 8 ποτήρια κυδώνι τριμμένο.
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • Αμύγδαλα ανάλατα και ξεφλουδισμένα
  • 2 φύλλα μοσχόφυλλο (αν έχετε)



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό και προσθέτουμε τα τριμμένα κυδώνια να πάρουν μερικές βράσεις.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2 ποτήρια νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  3. Οταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα κυδώνια καλά στραγγισμένα.
  4. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μοσχόφυλλο, αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει 2-3 βράσεις.
  5. Οταν το γλυκό κρυώσει πετάμε το μοσχόφυλλο και όταν κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.(Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.