www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μηλόπιτα Βεροίας


Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • Λίγο λικέρ(1 ποτηράκι του λικέρ)



Ετοιμασία

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και όταν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε την μισή ζάχαρη και δουλεύουμε καλά το μίγμα μας.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί και τρίβουμε την ζύμη με τα χέρια μας (να γίνει σαν τραχανάς).
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα 3/4 περίπου της ζύμης μας
  5. Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα ρίχνουμε πάνω από την ζύμη μας και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  6. Σκεπάζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  7. Μόλις γίνει το γλυκό και το βγάλουμε από τον φούρνο προαιρετικά το πασπαλίζουμε με άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.