www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαχανικά με μπαλσάμικο


Υλικά

  • 2-3 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε λωρίδες
  • 4-5 πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες)κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες πάχους 1cm.
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκιακομμένα στα 2
  • 5-6 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα 4
  • 10-15 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • Νρέσινγκ
    • 2-3 κουταλιές σούπας μέλι
    • 1/3 κούπας βαλσάμικο
    • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
    • πιπέρι χοντροκομμένο
    • Αλάτι χοντρό
    • Φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα.
  2. Αραδιάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε μεγάλο ταψί φούρνου και προσέχουμε να μην τα ανακατέψουμε μεταξύ τους
  3. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ, ώσπου να γίνουν μια συμπαγής σάλτσα.
  4. Περιχύνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 C.
  5. Μόλις περάσει ένα τέταρτο τα γυρνάμε με σπάτουλα ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά και αν το ντρέσινγκ δεν επαρκεί προσθέτουμε κι άλλο (εξαρτάται από τις ποσότητες των λαχανικών, το μέγεθος του ταψιού κλπ).
  6. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα (κάθε λαχανικό ξεχωριστά). Αν θέλουμε προσθέτουμε φλούδες παρμεζάνας.
Απλό, εύκολο και χωρίς πολλές θερμίδες!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: mmmmm
    Από: froufrou  19 / 1 / 2006
    Maria mou o xronos pshsimatos den einai ligo...polys? Ta
    manitaria mhpos tha prepe na prostethoun pros to telos?
    den ksero...leo :))

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: mmmmm
      Από: ΜΑΡΙΑ  25 / 1 / 2006
      Δεν είναι πολύς. Εκτός από το ντρέσινγκ με το οποίο τα ψήνεις, υπολόγισε ότι και τα λαχανικά (ιδίως τα μανιτάρια) θα βγάλουν τα υγρά τους. Οταν το φαγητό γίνει, πρέπει να έχουν μείνει στο ταψί περίπου 2/3 φλιτζανάκι καφέ υγρά (το καραμελωμένο από το μέλι ντρέσινγκ δηλαδή (λάδι και βαλσάμικο). Πάντως έλεγξε το και στον δικό σου φούρνο, γιατί οι φούρνοι -ως γνωστόν- δεν ψήνουν όλοι το ίδιο! καλή επιτυχία!!!!!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: mmmmm
        Από: froufrou  7 / 3 / 2006
        Ναι αλλα τα μανιταρια ως γνωστον δεν θελουνε πολυ ψησιμο η
        βρασιμο γιατι αποτελουνται κυριως απο νερο. Ειδκα τα πλευτωτους
        αν παραψηθουνε γινονται ανοστα και ...σολες.
        Με το παρδον κιολας..

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: mmmmm
          Από: MARIA  8 / 3 / 2006
          Τη συνταγή την έχω κάνει δεκάδες φορές με επιτυχία και γι αυτό τη γράφω. Αν ήταν να έβγαιναν τα μανιτάρια σόλες δεν θα την πρότεινα και φυσικά θα πειραματιζόμουνα με τους χρόνους και δεν θα συνέχιζα να τη φτιάχνω έτσι όπως την γράφω τώρα. Ομως, επειδή είναι γνωστό ότι κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, αν σου αρέσει η συνταγή ως ιδέα, δοκίμασέ την και πειραματίσου στους χρόνους. Αν στο τέταρτο κρίνεις ότι τα λαχανικά είναι οκ, βγάλτα.
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ευκολο και νοστιμότατο
    Από: Ν.Μ.  14 / 3 / 2006
    Το δοκίμασα και εντυπωσίασα! Ειναι πολύ νόστιμο και ευκολο στην παρασκευή του, και ευπαρουσίαστο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.