Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαρίτσα
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουταλιά μουστάρδα κλασική
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- 4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 2-3 κλαράκια άνηθο
|
|
Ετοιμασία
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη
μουστάρδα και τα αναμιγνύουμε πολύ καλά.
- Μετά ρίχνουμε τα καρύδια, το ζαμπόν και τον άνηθο και ανακατεύουμε ξανά.
- Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Είναι μια εναλλακτική λύση για όσους θέλουν μια δροσερή σαλάτα στο τραπέζι τους αλλά αντιπαθούν το τζατζίκι.
Σημ. Η μουστάρδα πρέπει να είναι κλασική καθότι οποιαδήποτε άλλη μουστάρδα π.χ πικάντικη θα αλλοιώσει τη γεύση.
Τη συνταγή συνιστά: η Παπαδακη Φωτεινη (δικής της εμνεύσεως)
|
|